Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

David Sorensen is de weg kwijt

28 juni 2018

01-abma-woestijn-van-Judakopie-1024x576

Onlangs werd de – zelfbenoemde – ‘apostel’ David Sorensen (schriftelijk) geïnterviewd door het NIW (lees hier het ontluisterende artikel) over zijn uitspraken over Joden, Israël en Christenen voor Israël. Zijn schriftelijke antwoorden op het NIW-interview publiceerde Sorensen ook op zijn Facebookpagina. Lees ze hier. Sorensen is bekend onder meer vanwege zijn website ontdekgod.nl en diverse boeken op zijn naam.

Hartgrondig oneens

Christenen voor Israël is het hartgrondig oneens met het onverbloemde antisemitisme van Sorensen in dit interview en in diverse artikelen op zijn websites. Wat de beschuldigingen aan het adres van Christenen voor Israël betreft: onze stichting intimideert of vervloekt niemand. Onze boodschap is een boodschap van hoop, een boodschap van Gods trouw aan Zijn beloften. Dat Sorensen die boodschap verwart met nazisme zegt meer over zijn geestelijke welzijn dan het onze.

De Bijbel die wij lezen staat vol met prachtige beloften over het herstel van Israël, over de terugkeer van het volk naar het land Israël. Ook het Nieuwe Testament schrijft telkens weer daarover (lees bijvoorbeeld eens Romeinen 11). Wat Sorensen doet is enkele teksten uit hun verband rukken en daar zijn anti-Israël theologie op baseren. Een gevaarlijke bezigheid, waar wij ons volledig van distantiëren.

Doneren
Abonneren
Agenda