Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met Ruben Ridderhof in Boornbergum over ‘Christenen leren van het Joodse volk’

VGKN Kerk (in de kerkzaal) Boornbergum

07 

februari

20:00

Gratis

Ruben Ridderhof

Ruben Ridderhof

Op dinsdag 7 februari 2023 is er in Boornbergum een studiebijeenkomst met spreker Ruben Ridderhof namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Christenen leren van het Joodse volk. De bijeenkomst vindt plaats in VGKN Kerk (in de kerkzaal), Easterbuorren 52, 9212 RA Boornbergum. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Genesis staat vol verhalen over broedertwist. Kaïn en Abel, Ismaël en Izaäk, Jakob en Esau en Jozef en zijn broers. Telkens verkiest God één van deze broers voor Zijn plan. En dat zit ons niet altijd helemaal lekker. Waarom die uitverkiezing? Waarom delft er telkens iemand het onderspit? Eeuwenlang heeft de gedachte van een verkiezende God gevoelens van superioriteit gevoed. De uitverkorenen tegenover de heidenen, ware gelovigen tegenover ketters, getrouwen tegenover de afvalligen. Zo hebben we gehaat in de naam van de God van liefde, hebben we geweld gepleegd in de naam van de God van mededogen en hebben we zelfs gemoord in de naam van de God van het leven … Is dit de boodschap die Genesis uitdraagt? Of klinkt er onder de verhalen in Genesis nóg een boodschap: ‘niet in Mijn Naam!’? Dit gaan we onderzoeken. Hierbij ontdekken we hoe Joden de Bijbel lezen en uitleggen!

Achtergrond spreker

Ruben Ridderhof werkt op de afdeling Educatie van Christenen voor Israël. Als student bezocht hij Israël: “Die ervaring was behoorlijk verwarrend. In plaats van het zwart-witbeeld dat ik uit de media had opgedaan, bleek Israël vele malen veelkleuriger te zijn. Tijdens mijn werk voor Christenen voor Israël zijn de Bijbelse beloften voor Israël me gaan raken. Ik leerde het Joodse volk kennen en besefte welke unieke plaats het van de Heere heeft gekregen op deze aarde en zet me graag in om door mijn werk Israël tot zegen te zijn.”

Locatie

VGKN Kerk (in de kerkzaal), Boornbergum

Easterbuorren 52

9212PZ, Boornbergum

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda