Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met Marianne Glashouwer in Amerongen over ‘Het Joodse gezinsleven’

Zorgcentrum Elim Amerongen

27 

februari

15:00

Gratis

Marianne Glashouwer

Marianne Glashouwer

Op dinsdag 27 februari 2024 is er in Amerongen een studiebijeenkomst met spreker Marianne Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Het Joodse gezinsleven. De bijeenkomst vindt plaats in Zorgcentrum Elim, Koenestraat 128, 3958 XB Amerongen. Aanvang om 15:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Het gezinsleven speelt een belangrijke rol binnen het Jodendom. Het gezin wordt gezien als de hoeksteen van de samenleving en dus kan een samenleving alleen goed functioneren wanneer het gezinsleven goed is. In het gezinsleven is de opvoeding van kinderen heel belangrijk. De jongens en meisjes worden naar het bar en bat mitsva geleid.  Wanneer de zoon 13 jaar oud wordt is hij spiritueel volwassen (bar mitsva) en de dochter als zij 12 jaar is. (bat mitsva) In Spreuken 31:10-31 staat geschreven hoe een ideale vrouw zich hoort te gedragen: “Zij brengt haar man geluk, geen ongeluk, alle dagen van haar leven. Ze zoekt zorgvuldig wol en linnen uit en doet daarmee wat haar handen aangenaam vinden. Ze staat op terwijl het nog nacht is en deelt leeftocht uit aan haar gezin. Ze gaat de gangen van haar gezin na en eet haar brood niet in ledigheid.” Deze lofzang van de ideale vrouw is het model voor alle joodse vrouwen.

Achtergrond spreker

Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Locatie

Zorgcentrum Elim, Amerongen

Koenestraat 128

3958 XB, Amerongen

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda