Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met ds. Willem J.J. Glashouwer in Aalsmeer over ‘Israël en vrede op aarde’

Wijkgebouw Irene Aalsmeer

29 

januari

20:00

Gratis

ds. Willem J.J. Glashouwer

Ds. Willem Glashouwer

Op maandag 29 januari 2024 is er in Aalsmeer een studiebijeenkomst met spreker ds. Willem J.J. Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Israël en vrede op aarde. De bijeenkomst vindt plaats in Gebouw Irene, Kanaalstraat 12, 1431 BW Aalsmeer. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Aardbevingen teisteren de planeet aarde. bacteriologische wapens en chemische wapens, worden ook door kleinere landen ontwikkeld en in stelling gebracht. Terroristische groepen proberen ze in handen te krijgen. Radicale Islam rukt wereldwijd op. In Europa neemt het geloof in een persoonlijk God snel af. Angst voor de toekomst krijgt steeds meer mensen in een wurggreep. Stevent de planeet af op een alles vernietigende Derde Wereldoorlog?

Of is er hoop? Wat hebben eeuwenoude Bijbelse profetieën ons daarover te zeggen? Staan we aan het begin van het einde van de wereld? Of naderen we een nieuw begin? Gaan de verdere ontwikkeling van wetenschap en techniek ons redden? Leven in de eindtijd. Maar hoe? Wat gaat de toekomst brengen? Geen mens weet wat de toekomst inhoudt. Alleen Hij die de toekomst vast in Zijn handen houdt, de Schepper van hemel en aarde, weet wat de toekomst zal inhouden. En Hij heeft dat getoond aan de profeten van Israël.

De tekenen der tijden. De Heer Jezus noemt ze in Zijn eindtijd rede in Mattheüs 24, Marcus 13, Lucas 17 en 21, Zijn rede over ‘de laatste dingen’. Vele profetieën in de Bijbel spreken erover. Zodat we niet naïef zullen zijn omtrent de dingen die over de wereld zullen komen. En om te beseffen dat Hij ervan weet. En dat het Hem niet uit de hand loopt.

De kroniek van de eindtijd is geen vrolijk, opwekkend verhaal. Maar de Allerhoogste zal niet laten varen wat Zijn hand begon. Het Koninkrijk komt. Want Israël keert terug naar huis. Vanuit de gehele wereld. Omdat de Koning komt. Vrede op Aarde. Israël, Gods weg naar wereldvrede. Maar hoe dan?

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Locatie

Wijkgebouw Irene, Aalsmeer

Kanaalstraat 12-14

1431BW, Aalsmeer

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda