Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Speciale avond met Israëlische burgemeester Alon Davidi

Israëlcentrum Nijkerk

22 

mei

20:00

Gratis

2021 CVI website (11)

Burgemeester Alon Davidi. | Foto door: R. Kopitchinski

Op woensdag 22 mei 2024 is er in Nijkerk een speciale avond met de Israëlische burgemeester Alon Davidi. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Achtergrond

Alon Davidi is de 50-jarige burgemeester van Sderot. Hij is sinds 2013 burgemeester van deze Israëlische stad, gelegen in de westelijke Negev. Davidi is een enthousiaste en bevlogen man met een hart voor de inwoners van Sderot.

Op 7 oktober werd de stad Sderot zwaar getroffen door de terroristische aanslag van Hamas. De gehele stad werd ontruimd. Niemand, echt niemand bleef achter. Als laatste inwoner verliet Alon zijn stad om er als eerste weer terug te zijn. De aanslag van 7 oktober heeft hem ernstig geraakt.

Nu, zes maanden na de aanslag, zijn bijna alle authentieke bewoners weer terug. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. De herinnering aan de aanslag blijft. Het trauma, met name onder de kinderen is groot. Groot zijn echter ook de wonderen die in deze stad hebben plaatsgevonden.

Alon Davidi komt naar Nederland om over deze periode te vertellen. Ook wil hij vertellen wat wij hier in Nederland voor de kinderen van Sderot kunnen betekenen.

Praktische informatie:

  • datum: woensdag 22 mei 2024
  • tijd: 20.00 uur (vanaf 19.15 uur staat de koffie voor u klaar)
  • locatie: het Israëlcentrum in Nijkerk
  • De Israëlwinkel zal deze avond geopend zijn.
  • U kunt zich aanmelden via het onderstaande formulier.
0 CVI website ()

Israëlische veiligheidstroepen bewaken een school in Sderot, op de eerste schooldag sinds het bloedbad van 7 oktober. | Foto: Liron Moldovan, Flash90

Locatie

Israëlcentrum, Nijkerk

Henri Nouwenstraat 34

3863 HV, Nijkerk

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda