Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met ds. Kees Kant in Spijkenisse over ‘Het anti-Joodse sentiment binnen de christelijke kerk toen en nu’

Michaëlkerk Spijkenisse

10 

april

19:30

Gratis

ds. Kees Kant

Ds. Kees Kant

Op woensdag 10 april 2024 is er in Spijkenisse een studiebijeenkomst met spreker ds. Kees Kant namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Het anti-Joodse sentiment binnen de christelijke kerk toen en nu. De bijeenkomst vindt plaats in de Michaelkerk, Anjerplein 1, 3202 GE Spijkenisse. Aanvang om 19:30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Een jaar voor de Tweede Wereldoorlog begon, richtten predikanten en professoren in Eisenach een kerkelijk instituut op die de verbijsterende taak zagen om de Bijbel te ontdoen van alle Joodse elementen. Tot eind 1945 werkte men gestaag door, alsof er niets aan de hand was in de wereld, om een ontjoodste bijbel en catechismus, naast tal van anti-Joodse boeken te produceren. Het gedachtengoed van Eisenach is niet verdwenen en leeft nog ongemerkt door in de kerken, ook in Nederland. In Eisenach bedacht men dat Jezus een Ariër was en Sabeel en het Bethlehem Bible College verkondigen dat Jezus een Palestijn was. Hoe belangrijk is het om deze hedendaagse misleiding te herkennen als kerken.

Achtergrond spreker

Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israel International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”

Praktische informatie:

  • datum: woensdag 10 april 2024
  • tijd: 19:30 uur
  • locatie: Michaelkerk, Anjerplein 1, 3202 GE Spijkenisse
  • Entree is gratis, er wordt gecollecteerd voor Christenen voor Israël

Locatie

Michaëlkerk, Spijkenisse

Anjerplein 1

3202GE, Spijkenisse

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda