Sluiten

Zoeken.

Studieavonden met ds. Kees van Velzen in Groningen over ‘Jeremia 31 en 32, een hoopvolle toekomst voor Israël’ (1/2)

Immanuelkerk Groningen-Zuid

07 

maart

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen

Ds. Kees van Velzen

Op donderdag 7 maart 2024 is er in Groningen de eerste studiebijeenkomst in een serie van twee met spreker ds. Kees van Velzen namens Christenen voor Israël. Het thema van de bijeenkomsten zal zijn: Jeremia 31 en 32, een hoopvolle toekomst voor Israël. De bijeenkomsten vinden plaats in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1, 9728 GP Groningen. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. De datum van de andere avond is: 14 maart.

Thema

Jeremia 31 is een prachtig hoofdstuk dat spreekt over Gods trouw aan Israël. Het bevat onder meer de opdracht om wereldwijd te getuigen van Gods trouw aan Israël, waarvan God verderop in het hoofdstuk duidelijk maakt dat die voor eeuwig is. Ds. Kees van Velzen legt uit waarom Gods trouw aan Israël een onmisbaar onderdeel is van het evangelie en hoe het ons kan helpen om in verwarrende tijden op God te blijven vertrouwen.

Jeremia 32 beschrijft de onterechte gevangenneming van de profeet Jeremia. Maar als hij in de gevangenis zit, wordt hem plotseling een zakelijke transactie aangeboden: het lossen van een akker. Wat een vreemde timing, maar Jeremia, die niet begrijpt waarom dit hem overkomt, doet het wel. Ietwat verward vraagt hij aan de Almachtige wat de bedoeling hiervan is. Het antwoord is verbazingwekkend en heeft alles te maken met de huidige positie van Israël.

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

Immanuelkerk, Groningen-Zuid

Overwinningsplein 1

9728GP, Groningen-Zuid

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda