Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Studieavond in Zutphen met ds. Oscar Lohuis over 'Waarom is er zoveel haat tegen Israël?'

Rode Kruisgebouw Zutphen

04 

juni

20:00

Gratis

Oscar Lohuis

Ds. Oscar Lohuis

Op dinsdag 4 juni 2024 is er in Zutphen een studiebijeenkomst met spreker ds. Oscar Lohuis namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Waarom is er zoveel haat tegen Israël?. De bijeenkomst vindt plaats in het Rode Kruisgebouw in Zutphen. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Sinds het uitbreken van de oorlog in Israël is wereldwijd het aantal antisemitische (gewelds)incidenten met 500% gestegen. Dit gebeurt nadat Israël op walgelijke wijze is aangevallen en zich moet verdedigen tegen vijanden die hen willen uitroeien. Israël en het Joodse volk worden zo onrechtvaardig behandeld, terwijl zij strijden tegen het terrorisme dat de hele wereld bedreigt. In de Bijbel lezen we over de geestelijke achtergrond van deze haat tegen Israël.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 4 juni
  • Tijd: aanvang 20.00 uur
  • Locatie: Rode Kruisgebouw, Van Drinenstraat 4, 7203 EL Zutphen
  • Toegang is gratis, er is verkoop van producten uit Israël

Locatie

Rode Kruisgebouw, Zutphen

Van Drinenstraat 4

7203 EL , Zutphen

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda