Sluiten

Zoeken.

Studieavond door ds. Willem J.J. Glashouwer in Middelstum over 'Israël en de Wereldvrede'

Christelijk Centrum De Cederborg Middelstum

20 

april

19:30

Gratis

ds. Willem J.J. Glashouwer

Ds. Willem J.J. Glashouwer

Op zaterdag 20 april 2024 is er in Middelstum een studiebijeenkomst met spreker ds. Willem J.J. Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Israël en de Wereldvrede. De bijeenkomst vindt plaats in Christelijk Centrum De Cederborg, Hippolytuslaan 2, 9991 AK Middelstum. Aanvang om 19:30 uur, toegang is gratis.

Thema

Aardbevingen teisteren de planeet aarde. bacteriologische wapens en chemische wapens, worden ook door kleinere landen ontwikkeld en in stelling gebracht. Terroristische groepen proberen ze in handen te krijgen. Radicale Islam rukt wereldwijd op. In Europa neemt het geloof in een persoonlijk God snel af. Angst voor de toekomst krijgt steeds meer mensen in een wurggreep. Stevent de planeet af op een alles vernietigende Derde Wereldoorlog?

Of is er hoop? Wat hebben eeuwenoude Bijbelse profetieën ons daarover te zeggen? Staan we aan het begin van het einde van de wereld? Of naderen we een nieuw begin? Gaan de verdere ontwikkeling van wetenschap en techniek ons redden? Leven in de eindtijd. Maar hoe? Wat gaat de toekomst brengen? Geen mens weet wat de toekomst inhoudt. Alleen Hij die de toekomst vast in Zijn handen houdt, de Schepper van hemel en aarde, weet wat de toekomst zal inhouden. En Hij heeft dat getoond aan de profeten van Israël.

De tekenen der tijden. De Heer Jezus noemt ze in Zijn eindtijd rede in Mattheüs 24, Marcus 13, Lucas 17 en 21, Zijn rede over ‘de laatste dingen’. Vele profetieën in de Bijbel spreken erover. Zodat we niet naïef zullen zijn omtrent de dingen die over de wereld zullen komen. En om te beseffen dat Hij ervan weet. En dat het Hem niet uit de hand loopt.

De kroniek van de eindtijd is geen vrolijk, opwekkend verhaal. Maar de Allerhoogste zal niet laten varen wat Zijn hand begon. Het Koninkrijk komt. Want Israël keert terug naar huis. Vanuit de gehele wereld. Omdat de Koning komt. Vrede op Aarde. Israël, Gods weg naar wereldvrede. Maar hoe dan?

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Praktische informatie:

  • datum: zaterdagavond 20 april 2024
  • tijd: 19.30 uur
  • locatie: Christelijk Centrum De Cederborg, Hippolytuslaan 2, 9991 AK Middelstum
  • toegang is gratis

Locatie

Christelijk Centrum De Cederborg, Middelstum

Hippolytuslaan 2

9991 AK , Middelstum

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda