Sluiten

Zoeken.

Speciale avond in Nijkerk met overlevende van 7 oktober 2023 [VOL]

Israëlcentrum Nijkerk

17 

april

20:00

Gratis

Copy of Afbeelding livestream met tekst (1920 × 1080px)

Danielle Mor is directeur van het Joods Agentschap

Op woensdagavond 17 april 2024 organiseren we in het Israëlcentrum in Nijkerk een speciale avond met Danielle Mor en een van de overlevenden van de Hamas-aanslag van 7 oktober. Deze activiteit is helaas volgeboekt, er zijn geen plekken meer beschikbaar.

Danielle Mor

Op woensdagavond 17 april spreekt Danielle Mor in het Israëlcentrum. Danielle Mor is directeur bij het Joods Agentschap, een belangrijke organisatie in Israël die onder andere de alija aanstuurt.

Danielle zal vertellen over de situatie in Israël op dit moment. Hoe gaat eraan toe? Hoe gaat het met de alija op dit moment en hoe gaat het met de slachtoffers en nabestaanden van de Hamas-aanval van 7 oktober 2023? Een van die overlevenden komt met Danielle mee naar Nederland: Liora Eilon.

Liora Eilon overleefde Hamas-bloedbad 7 oktober

Liora woonde in Kfar Aza, een van de kibboetsen in Zuid-Israël die getroffen is door de aanslag van Hamas op 7 oktober. Liora is een onderwijzeres die haar leven heeft gewijd aan de bloei van Israël en aan het stichten van vrede. Geboren uit ouders die uit nazi-Duitsland waren ontsnapt, voelde Liora zich altijd sterk verbonden met het land, de mensen en met G-d.

Ondanks de voortdurende raketaanvallen vanuit Gaza, waarbij in de loop der jaren een aantal van haar goede vrienden omkwamen, heeft Liora haar gemeenschap en de vrede nooit opgegeven. Op 7 oktober werd Liora’s thuisgemeenschap, kibboets Kfar Aza, getroffen door het ergste bloedbad in de Joodse geschiedenis sinds de Holocaust.

Liora zat samen met twee van haar kinderen en kleinkinderen ruim 34 uur ondergedoken in de schuilplaats van haar huis. Haar huis werd een slagveld. Tweemaal binnengevallen door terroristen die probeerden in te breken in de schuilplaats en de familie te vermoorden. Haar zoon Tal, commandant van het civiele verdedigingsteam, werd vermoord, stierf als een held en redde vele levens. Liora’s kleindochter Gali, slechts 15 jaar oud, diende als ‘operatiecommandant’ voor de soldaten van de speciale strijdkrachten en leidde hen tijdens hun reddingspogingen in de kibboets.

Danielle en Liora komen samen naar Nederland om dit indrukwekkende verhaal te delen.

Praktische informatie
 • datum en tijd: woensdag 17 april vanaf 20.00 uur
 • locatie: Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk
 • Deze activiteit is helaas volgeboekt, er zijn geen plekken meer beschikbaar.

Locatie

Israëlcentrum, Nijkerk

Henri Nouwenstraat 34

3863 HV, Nijkerk

Routebeschrijving

Let op! Nog 4 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Voeg gast(en) toe (max 9)

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda