Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Koffieochtend met Marianne Glashouwer in Katwijk over ‘Corrie ten Boom’

Het Anker Katwijk

22 

maart

09:30

Gratis

Marianne Glashouwer

Marianne Glashouwer

Op woensdag 22 maart 2023 is er in Katwijk een koffieochtend met spreker Marianne Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Corrie ten Boom. De bijeenkomst vindt plaats in Het Anker, Voorstraat 74, 2225 ES Katwijk. Aanvang om 09:30 uur, toegang is gratis.

Thema

Over Corrie ten Boom verschenen een boek en een film: De Schuilplaats. Het gezin Ten Boom was zeer actief in het verzet. Er waren voortdurend Joodse onderduikers in hun huis. In haar slaapkamer was de ingang naar een schuilplaats, nu nog steeds te zien in de woning aan de Barteljorisstraat. Na een inval kwam Corrie in een concentratiekamp terecht, maar zij wist dit te overleven. Na de oorlog verkondigde zij in tientallen landen het Evangelie en kreeg ook in ons land grote bekendheid, mede door het boek en de film.

Achtergrond spreker

Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

Locatie

Het Anker, Katwijk

Voorstraat 74

2225ES, Katwijk

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda