Sluiten

Zoeken.

Feitencheck: is de VN anti-Israël?

Door Christenen voor Israël - 

30 november 2020

Schermafbeelding 2020-11-26 om 12.25.10 kopie

Er is geen land ter wereld dat zoveel VN-veroordelingen aan zijn broek heeft hangen als Israël. Dat zou je tot de conclusie kunnen laten komen dat Israël de grootste schurkenstaat ter wereld is. Maar is dat wel zo?

Op 29 november 1947 stemden de Verenigde Naties voor de verdeling van het Britse Mandaatgebied Palestina. Een half jaar later riep Israël zijn onafhankelijkheid uit. Inmiddels lijkt er het een en ander veranderd in de aanvankelijk positieve houding van de VN tegenover Israël. 29 november werd door de VN uitgeroepen tot de ‘Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk’. António Guterres, Secretaris-Generaal van de VN, waarschuwde gisteren in een verklaring ter gelegenheid van deze Dag van Solidariteit, dat uitzicht op een tweestatenoplossing alweer “verder weg lijkt”.

Regelmatig lees je in het nieuws dat Israël veroordeeld wordt door de VN. Zijn die veroordelingen terecht, of is er meer aan de hand? Waarom neemt het Israëlisch-Palestijnse conflict zo’n grote rol in bij de VN? En hoe zit het eigenlijk met veroordelingen door de VN van andere landen?

Ruben Ridderhof legt het je uit in deze video-explainer over Israël en de VN.

Meer weten over de Israël en de VN?

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda