Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

De kinderen van Israël

Terug naar overzicht

Tour de Adi 2024

IMG_7541

We steunen met Tour de Adi het werk van Adi. Adi is de grootste zorginstelling van Israël die de zorg draagt voor kinderen met een ernstige meervoudige handicap, zowel cognitief als lichamelijk. De mogelijkheden van kinderen met een ernstige beperking worden vaak onderschat. Adi gelooft dat elk kind, ongeacht de ernst van de beperkingen, recht heeft op de beste beschikbare zorg en kansen krijgt om zijn of haar volle potentieel te bereiken.

Wat doet Adi?

Kinderen met meervoudige handicaps zijn vaak niet in staat om hun gevoelens, wensen en voorkeuren te uiten. Er wordt daarom vaak gedacht dat persoonlijke ontwikkeling niet relevant voor ze is. De ervaring van ADI bewijst het tegendeel. Vandaag de dag krijgen meer dan 700 bewoners, van baby’s tot adolescenten, uitmuntende zorg in de vier afdelingen van ADI, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hiermee is Aleh het grootste zorgnetwerk voor ernstig meervoudig gehandicapten in Israël.

ADI zorgt voor deze kwetsbare kinderen, ongeacht hun religie of etnische achtergrond. Een toegewijd team van therapeuten, artsen, verpleegsters, verzorgsters, onderwijsmedewerkers en een groep vrijwilligers is continu in de weer om de kinderen te voorzien in al hun fysieke, medische en emotionele behoeften. De allerbeste zorg geven voor elk kwetsbaar leven, dat is bij ADI het uitgangspunt.

Christenen voor Israël helpt!

Christenen voor Israël helpt! Christenen voor Israël steunt ADI al jarenlang en voorziet in praktische benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe bedden en materialen voor het onderwijs. Elk jaar organiseren we ook de Tour de Adi, een fietstocht om geld in te zamelen voor ADI.

In december 2019 hebben we dankzij uw steun een speciale medische bus gegeven, waardoor de kinderen snel en gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Ook bezoeken we ADI tijdens onze solidariteitsreizen. Zo laten we zien dat we niet alleen financieel, maar ook persoonlijk betrokken zijn bij deze bijzondere organisatie.

Waarom Tour de Adi steunen?

Dit jaar hopen we met de Tour de Adi een mooi bedrag in te zamelen om de bewoners van ADI te ondersteunen in de aanschaf van nieuwe rolstoelen. Deze rolstoelen worden speciaal op maat gemaakt naar de behoefte van de bewoners en zorgen voor een lach op hun gezicht. Met uw steun kunnen we bijdragen aan hun comfort en mobiliteit. Bedankt voor uw steun!

‘Dan zullen onze zonen als planten zijn, hoog opgegroeid in hun jeugd; onze dochters als hoekstenen, uitgesneden naar het ontwerp van een paleis.’ - Psalm 144:12

ריתאל בכיסא גלגלים ()

Foto: Adi

laughing girl on wizzibug

Foto: Adi

Doneren
Abonneren
Agenda