Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Kinderen van Sderot

2021 CVI website (21)

De aanslag van 7 oktober op de stad Sderot heeft traumatische gevolgen voor de bevolking, met name voor kinderen. Help ons om de kinderen van Sderot te helpen!

Achtergrond

Sderot is een moderne stad gelegen in het westelijk deel van de Negev-Woestijn, op slechts zo'n 3 kilometer afstand van de grens met Gaza. Met een bevolking van ongeveer 35.000 inwoners werd de stad op 7 oktober 2023 getroffen door de verschrikkelijke terroristische aanval van Hamas. Als gevolg moesten alle inwoners gedwongen hun huizen verlaten.

De stad heeft al jarenlang te lijden onder duizenden raketten die Hamas op haar afvuurt. Kinderen die onderweg zijn naar school brengen soms uren of zelfs hele dagen door in schuilkelders. Zowel zij als volwassenen hebben een zeer traumatische periode doorgemaakt en zijn onzeker over de vraag of de huidige relatieve rust blijvend is.

Onmiddellijk na 7 oktober trokken twee Nederlandse mannen naar Sderot met de intentie te onderzoeken hoe zij de inwoners van deze stad konden ondersteunen. Ze kwamen in contact met de burgemeester van de stad, Alon Davidi, en zijn projectleider, Dorel. Deze benadrukten dat zowel kinderen als volwassenen dringend behoefte hebben aan professionele psycho-sociale hulp om het verleden te verwerken en de toekomst met een positieve instelling tegemoet te treden.

Om dit te realiseren zijn er tal van professionele en ergonomische eenheden nodig. De twee mannen zijn hiermee aan de slag gegaan, resulterend in de bouw van twee prefab units. Deze units worden in juni verscheept en vervolgens in augustus opgebouwd door vrijwilligers. Desalniettemin zijn twee units niet voldoende.

Christenen voor Israël helpt!

Als Christenen voor Israël steunen we het werk in Sderot met giften. Help ons om de kinderen van Sderot te helpen!

Afbeelding: Kinderen op de eerste schooldag sinds het bloedbad in de stad Sderot. | Foto: Liron Moldovan, Flash90

Doneren
Abonneren
Agenda