Sluiten

Zoeken.

Studieavond door ds. Henk Poot in Stiens over 'Jezus en Israël'

PKN “de Hoge Stiens” Stiens

17 

april

20:00

Gratis

ds. Henk Poot

Ds. Henk Poot

Op woensdag 17 april 2024 is er in Stiens een studiebijeenkomst met spreker ds. Henk Poot namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Jezus en Israël. De bijeenkomst vindt plaats in PKN “de Hoge Stiens” Gysbert Japicxstrjitte 4, 9051 ER Stiens. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Het geloof in Jezus lijkt het grote breekpunt te zijn tussen Israël en de kerk. Immers in de kerk belijden wij dat Jezus de Christus is en de meeste Joden doen dat niet. Toch heeft Jezus veel meer met Israël dan we als christenen wel eens beseffen.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat we via Jezus veel meer zicht krijgen op de plaats en de betekenis van het Joodse volk. Maar niet alleen dat: Het besef dat Jezus en Israël met elkaar verbonden zijn, zou ook kunnen leiden tot een verrijking van ons geloof in Jezus.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’, ‘Abraham een vriend van God’, ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’, ‘Uittocht’ over het evangelie van Johannes en ‘Intocht’ over de brief aan de Romeinen. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Locatie

PKN “de Hoge Stiens”, Stiens

Gysbert Japicxstrjitte 4

9051 ER, Stiens

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda