Sluiten

Zoeken.

Studiemiddag met ds. Willem J.J. Glashouwer in Middelstum over 'Waarom is de Verlosser van de wereld een Jood?'

Christelijk Centrum De Cederborg Middelstum

20 

april

15:00

Gratis

ds. Willem J.J. Glashouwer

Ds. Willem J.J. Glashouwer

Op zaterdag 20 april is er in Middelstum een studiebijeenkomst met spreker ds. Willem J.J. Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Waarom is de Verlosser van de wereld een Jood?. De bijeenkomst vindt plaats in Christelijk Centrum De Cederborg, Hippolytuslaan 2, 9991 AK Middelstum. Aanvang om 15:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Wanneer je naar schilderijen kijkt waarop Jezus is afgebeeld, ziet Hij er vaak meer uit als een Griekse Apollo dan als Jood. Waaróm is Jezus Jood? Of is dit slechts een bijkomende toevalligheid? Had de Verlosser van de wereld niet net zo goed een Chinees, Nederlander, Afrikaan of Zuid-Amerikaan kunnen zijn? Eeuwenlang beschouwde de christenheid zichzelf als het nieuwe Israël. Het ging de kerk om de hemel, om de eeuwige zaligheid van ziel en geest. De aarde, het Joodse volk, het beloofde land van Israël, de aardse stad Jeruzalem et cetera, waren niet meer van belang. Hooguit als ‘heilige plaatsen’ voor christelijke pelgrims. Het draaide niet om het aardse, maar om het hemelse Jeruzalem. Ook het christelijke beeld van de Messias werd erdoor ingekleurd.

Echter, toen in 1948 de staat Israël ontstond en Joden al meer dan 100 jaar waren begonnen terug te keren naar het land dat God hen ooit met eeuwige verbonden beloofd had, ontstonden er nieuwe vragen en inzichten. De Allerhoogste heeft kennelijk nog steeds een diepe band met dit volk, dit land en dit aardse Jeruzalem?

Wat betekent dat voor onze kijk op de actuele situatie in het Midden Oosten? En hoe moet je vanuit de Bijbel aankijken tegen de plaats van niet-Joden in Israël?

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Praktische informatie:

  • datum: zaterdagmiddag 20 april 2024
  • tijd: 15.00 uur
  • locatie: Christelijk Centrum De Cederborg, Hippolytuslaan 2, 9991 AK Middelstum
  • toegang is gratis

Locatie

Christelijk Centrum De Cederborg, Middelstum

Hippolytuslaan 2

9991 AK , Middelstum

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda