Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met Frank Heikoop in Ermelo over ‘Welke Bijbelse beloften staan nog uit voor het huis van Ismaël? ’

Westerkerk Ermelo

30 

januari

20:00

Gratis

ds. Frank Heikoop

Ds. Frank Heikoop

Op dinsdag 30 januari 2024 is er in Ermelo een studiebijeenkomst met spreker Frank Heikoop namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Welke Bijbelse beloften staan nog uit voor het huis van Ismaël? De bijeenkomst vindt plaats in de Westerkerk, Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Welke Bijbelse beloftes staan nog uit voor het huis van Ismaël? Niet alleen zijn er rijke beloften voor Izaäk, maar ook voor Ismaël, de zoon van Abraham en Hagar, die gezien wordt als de stamvader van de Arabieren. Hierover lezen we in Gen 17: 20: “En wat Ismaël betreft, ik heb u verhoord; zie, Ik zal hem zegenen hem vruchtbaar doen zijn en uitermate talrijk maken; twaalf stamvorsten zal hij verwekken, en Ik zal hem tot een groot volk stellen.” Welke beloften staan nog uit voor de Arabische volken? In Jes. 19:23-25 lezen we “Op die dag zal er een weg lopen van Egypte naar Assyrië. Dan zullende Assyriërs naar Egypte komen en de Egyptenaren naar Assyrië, en samen zullen zij de Heer dienen. Op die dag zal Israël zich als derde bij Egypte en Assyrië voegen, tot zegen van de hele wereld. Deze tekst spreekt over een toekomst waarin Israël en de Arabische volken God zullen dienen. Zal er dus ooit vrede komen tussen Joden en Arabieren die beiden dezelfde stamvader hebben? Wat betekenen deze profetieën voor ons gebed voor het Midden Oosten? In deze bijeenkomst is er gelegenheid hierover met ds. Heikoop in gesprek te gaan.

Achtergrond spreker

Ds. Frank Heikoop is predikant in de Hervormde Gemeente te Harmelen. Tijdens zijn studie theologie in Utrecht heeft hij zich gespecialiseerd in de verhouding van christendom en Jodendom tot de Grieks-Romeinse gedachtewereld in de eerste eeuwen na Christus. Hij maakt vanaf 2018 deel uit van het bestuur van Christenen voor Israël, sinds 2020 is hij voorzitter. Hij is tevens redactielid van Israël en de kerk.

Locatie

Westerkerk, Ermelo

Nijkerkerweg 4

3853 JS , Ermelo

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda