Sluiten

Zoeken.

Studieavond met Peter Pellemans in Weert over ‘Het voorbeeld van Ruth’

Wijkcentrum Keenterhart Weert

15 

juni

 - 

 

20:00

Gratis

Peter Pellemans spreker

Peter Pellemans

Op woensdag 15 juni 2022 is er in Weert een studieavond met spreker Peter Pellemans. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Het voorbeeld van Ruth. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in Wijkcentrum Keenterhart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH Weert. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Voor mij is Ruth een prachtig Bijbels voorbeeld voor alle gelovigen uit de heidenen die door de God van Israël worden verbonden met het Joodse volk. We lezen in het boek Ruth van al de rampspoed die Naomi en haar gezin, ook Ruth, overkwam. Toch bleef zij trouw aan Naomi en aan haar keuzes zelfs in zeer moeilijke omstandigheden. Zij wilde zelfs niet terugkeren naar haar eigen volk, afkomst en haar eigen goden, wat allemaal zo bekend voor haar was. Dat was een bewonderenswaardige keuze. Zij liet alle bekende dingen achter en sloot zich aan bij de God van Israël. Maar waarom? En wat betekent de keuze van Ruth voor ons? Daar zullen we tijdens deze lezing verder over nadenken. Van harte welkom bij deze lezing.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie

Wijkcentrum Keenterhart, Weert

St. Jozefskerkplein 3

6006ZH, Weert

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda