Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Geldermalsen over ‘Israel en de kerk n.a.v. Romeinen 11’

Zalencentrum de Ontmoeting Geldermalsen

21 

september

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis

Ds. Oscar Lohuis

Op woensdag 21 september 2022 is er in Geldermalsen een studieavond met spreker ds. Oscar Lohuis. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israel en de kerk n.a.v. Romeinen 11. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in Zalencentrum De Ontmoeting, Achter 't Veer 20, 4191 AD Geldermalsen. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Wij leven in een bijzondere tijd omdat wij het natuurlijke herstel van Israël meemaken. Er zal ook een geestelijk herstel volgen. De natuurlijke takken van de edele olijf zullen weer op de edele stam worden geënt. We geloven in de toekomstige bekering van Israël en dat zij de Messias zullen vinden. De kerk is niet in de plaats van Israël gekomen, en als gelovigen uit de volkeren moeten wij een nederige en niet een hoogmoedige houding jegens het Joodse volk hebben. Door Israël hebben wij zowel het Woord van God als het vleesgeworden Woord van God ontvangen. De achteruitgang van het Christendom in West-Europa staat niet los van de verschrikkelijke geschiedenis van de holocaust die in ons deel van de wereld heeft plaatsgevonden. Geestelijke vernieuwing zal niet komen tenzij wij leren wat onze plaats is ten opzichte van het volk Israël.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

Zalencentrum de Ontmoeting, Geldermalsen

Achter 't Veer 20

4191 AD , Geldermalsen

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda