Sluiten

Zoeken.

Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Breukelen over ‘Zegen door Israël ’

De Bovenkamer Breukelen

05 

oktober

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis - spreker

ds. Oscar Lohuis

Op woensdag 5 oktober 2022 is er in Breukelen een studieavond met spreker ds. Oscar Lohuis. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Zegen door Israël . De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in De Bovenkamer, Poeldijk 9, 3621 CZ Breukelen. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Onder christenen leven er uiteenlopende meningen en gevoelens over Israël. Als we in de Bijbel lezen gaat het op bijna iedere bladzijde over wat God in, voor en door Israël heeft gedaan, om daardoor de hele wereld te zegenen. Ook bijna alles wat wij in het Nieuwe Testament lezen gebeurde in Israël en onder het Joodse volk. Wij leven in een tijd dat het Joodse volk weer woont in het land dat God aan Abraham, Izak en Jacob heeft beloofd. Israël staat weer op de kaart van de wereld. Wat doen wij als christenen daarmee? Wat kunnen wij leren als we kijken naar de moderne ontwikkelingen en deze leggen naast de profetieën uit de Bijbel? Hoe is de wereld gezegend door Israël en geldt die belofte uit Genesis 12:1-3 nu ook nog? Genoeg belangrijke vragen om bij stil te staan.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

De Bovenkamer, Breukelen

Poeldijk 9

3621 CZ , Breukelen

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda