Sluiten

Zoeken.

Seminar met ds. Oscar Lohuis in Helmond over ‘Israël en de relatie met de gemeente’ (2/3)

De Praktijkschool Helmond

23 

november

 - 

 

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis - spreker

ds. Oscar Lohuis

Op dinsdag 23 november 2021 is er in Helmond de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Oscar Lohuis, verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema van de drie avonden zal zijn: Israël en de relatie met de gemeente. De bijeenkomsten vinden plaats in de Praktijkschool, Gerneraal Snijdersstraat 51, 5703 GR Helmond. De aanvang is om 20:00 uur, toegang is gratis. De data van de andere twee avonden zijn: 10 november en 7 december.

Van te voren aanmelden is verplicht en kan via het formulier hieronder.

Thema

In de kerkgeschiedenis heeft eeuwenlang de vervangingstheologie gedomineerd. Vanuit de vervangingstheologie is het gangbaar geworden om voor Israël in het Oude Testament ‘de kerk’ te lezen en voor Jeruzalem ‘het hemels Jeruzalem’. Toch blijken profetieën over Israël in onze tijd letterlijk uit te komen. We zien nu dat God zijn volk niet verstoten heeft maar hen terugbrengt uit de volken naar Zijn land. Want in de tijd waarin wij leven is het herstel van Israël toch wel een van de meest bijzondere aspecten daarvan. De wederkomst van Jezus zal niet buiten Israël omgaan. Zacharia 12 bepaalt ons bij de strijd om Jeruzalem die in het einde der tijden heviger zal worden. De contouren van diverse aspecten van deze eindstrijd kunnen we nu al duidelijk waarnemen. We denken na over tekenen van de tijd waarin wij leven. Daarom is het belangrijk dat wij Israël steunen.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

De Praktijkschool, Helmond

Generaal Snijdersstraat 51

5703 GR, Helmond

Routebeschrijving

Let op! Nog 49 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Aantal personen

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda