Sluiten

Zoeken.

Seminar met ds. Henk Poot in Lelystad (1/3)

De Pijler Lelystad

12 

september

20:00

Gratis

ds. Henk Poot

Ds. Henk Poot

Op maandag 12 september 2022 is er in Lelystad een eerste studieavond in een serie van drie met spreker ds. Henk Poot. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Hoop voor de toekomst. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Christenen voor Israël en vinden plaats in Evangelische kerk De Pijler, Ketelmeerstraat 90, 8226 JX Lelystad. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. De data van de andere twee avonden zijn: 10 oktober (met spreker Frank van Oordt) en 11 november (met spreker ds. Kees van Velzen).

Thema

De prediking van Zacharia is zonder twijfel een boodschap van bekering en van een nieuw begin voor de tijdgenoten van de profeet. Hoewel de ballingen zijn teruggekeerd uit Babel, is Jeruzalem nog niet de beloofde stad van de vrede en

bovendien is de tempel nog niet herbouwd. Daar gaat de profetie van Zacharia zonder twijfel op in. Maar de acht nachtgezichten die de profeet krijgt, geven ook inzicht op een toekomst die verder weg ligt: We horen van de komst van de priester-koning die het volk zal leiden, we zien hoe het de volkeren om Israël heen zal vergaan, we leren over de geestelijke vernieuwing van Israël en uiteindelijk krijgen we iets te zien van de ontknoping van de heilsgeschiedenis en in dat alles maken we kennis met de markante figuur van de Engel des Heren.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’ en ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Locatie

De Pijler, Lelystad

Ketelmeerstraat 90

8226JX, Lelystad

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda