Sluiten

Zoeken.

Manifestatie

Terug naar overzicht

Donderdag 11 januari in Den Haag: manifestatie voor vrede in Israël

Lange Voorhout Den Haag

11 

januari

09:00 - 11:30

Gratis

Vlag Israel

Op donderdag 11 januari om 9.00 uur organiseren we in Den Haag een manifestatie voor vrede in Israël. Komt u ook?

Die dag bespreekt het Internationaal Gerechtshof in Den Haag de aanklacht tegen Israël, dat wordt beschuldigd van genocide. En dat terwijl Israël zichzelf juist verdedigt tegen vijanden die de Joodse staat en het Joodse volk willen vernietigen. De gruwelijke wijze waarop Israëlische baby’s, kinderen, (jonge) mannen en vrouwen en ouderen op 7 oktober werden vermoord is daar helaas een goed voorbeeld van. Als steunbetuiging voor deze terroristische aanval klinken tijdens demonstraties wereldwijd oproepen tot genocide op alle Israëli’s...

Elke Jood realiseert zich dat hij zonder Israël vogelvrij is. Die diepgewortelde Jodenhaat die zich tegenover het Joodse volk binnen en buiten Israël openbaart, is de belangrijkste reden om nu op te staan voor Israël. Als Israël zich niet verdedigt, zou er geen Joodse staat meer zijn. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten, de plek waar Joden vrij kunnen leven.

Daarom organiseren we deze ochtend samen met het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een manifestatie vóór vrede en vóór Israël.

Over de manifestatie

Op donderdag 11 januari om 9.00 uur verzamelen we op het Lange Voorhout in Den Haag. We lopen dan in een tocht naar het Vredespaleis (waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd) en weer terug. Op het plein voor het Vredespaleis komt een kleine expositie over de gegijzelde Israëli's in Gaza.

Het geluid dat we willen laten horen is: 'Israël staat er niet alleen voor. Antizionisme is antisemitisme. Wij zijn voor Israël!'

Vervoer

U kunt op eigen gelegenheid naar Den Haag reizen. Daarnaast zullen er vanuit diverse plaatsen in het land bussen rijden naar Den Haag. Klik op de plaatsnaam hieronder om u aan te melden.

Praktische informatie
  • datum: donderdag 11 januari 2024
  • tijd: vanaf 9.00 uur
  • verzamelpunt: Lange Voorhout, 2514 EJ Den Haag
  • vooraf aanmelden is niet nodig (behalve voor de bus)

We hopen dat u erbij bent!

Locatie

Lange Voorhout, Den Haag

2514EJ, Den Haag

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda