Sluiten

Zoeken.

In-store gallery: Vensters naar het Vrederijk

Israëlcentrum Nijkerk

17 

november

 - 

26 februari

10:00 - 16:00

Gratis

Textiele kunst Jackie Howard

Tot en met 26 februari 2022 is in de Israëlwinkel in Nijkerk een in-store gallery te bewonderen, met textiele kunst van Jackie Howard.

Textiel loopt als een rode draad door het leven van Jackie Howard heen en die voorliefde wil ze graag met anderen delen. Bezoek daarom haar galerij Vensters naar het Vrederijk in het Israëlcentrum! Het bezoek is gratis en iedereen is welkom.

Bezoek de galerij!

'Vensters naar het Vrederijk' is te zien van 17 november 2021 tot en met 26 februari 2022. Geopend van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten.

Ontmoet Jackie Howard

Jackie zal zelf een aantal keer aanwezig zijn om u meer te vertellen over haar werk. Dit zal op de volgende momenten zijn:

  • zaterdag 4 december van 13.30 - 16.00 uur
  • dinsdag 28 december van 13.30 - 16.00 uur
  • vrijdag 28 januari van 13.30 - 16.00 uur
In-store gallery gesloten

Op de volgende data en tijden zal de galerij niet te bezichtigen zijn:

  • zaterdag 15 januari tussen 9.30 - 13.00 uur
  • zaterdag 5 februari tussen 9.30 - 13.00 uur
  • zaterdag 19 februari tussen 9.30 - 13.00 uur
Boek: 'Vensters naar het Vrederijk'

In Vensters naar het Vrederijk vertaalt Jackie Howard Bijbelteksten naar rijke structuren, die ontroeren en de kijker uitnodigen om dichterbij te komen. Zij zoekt naar een vernieuwende visuele taal, om oude waarheden weer tot leven te wekken.

Een verhaal over het verlangen tussen Bruid en Bruidegom, over de hoopvolle vergezichten van de profeten. Dit boek is een creatieve blik op de voltooiing van de tijd. Een uitzien naar de nieuwe aarde, als Jesjoea de Messias zal regeren vanuit Jeruzalem. Kom dichterbij, en laat je verrassen door de schoonheid en heiligheid van het leven.

Over Jackie Howard

‘Textiel is altijd de rode draad geweest in mijn leven. Nog zie ik de hoog opgestapelde kostbare rollen stof in de winkels waar mijn moeder me mee naar toe nam. Maar het is dankzij innovatieve materialen en technieken dat mijn werk zich sterk heeft ontwikkeld. Kleur en textuur zijn essentieel, altijd op zoek naar rijkdom zoals ik die in de schepping zie. Een eik met winters vol schimmel en mos, een oude fresco muur, mysterieuze sterrennevels.

Studie en meditatie maken een belangrijk deel uit van het creatieve proces. Zwervend door de bossen ontstaan beelden vanzelf. Een bijbeltekst die tot me spreekt vanuit een ver verleden, het geluk in de muziek. Verwondering, op zoek naar schoonheid en waarheid. Schrijven en het geven van lezingen komen daarbij vanzelf voort uit gepassioneerd leven…. er valt zoveel te leren en ontdekken!’

Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van Jackie!

Locatie

Israëlcentrum, Nijkerk

Henri Nouwenstraat 34

3863 HV, Nijkerk

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda