Het Israëlische volkslied op de maan

Space IL and Bezeq hold a press conference to present their robotic spacecraft which well be launched and land on the Moon February 11 2013. . Space IL is a non-profit organization established by a multidisciplinary team of Israeli space enthusiasts to compete with privately-funded space teams in the Google Lunar X Prize. The Google Lunar X Prize is a global race of lunar exploration offering the largest international incentive prize of all time: a total of $30 million. Photo by Roni Schutzer/ Flash90 *** Local Caption *** îñéáú òéúåðàéí ùì áæ÷ åçáøú ñôééñ éùøàì òì äçììéú äéùøàìéú äøàùåðä áéøç
éåðúï åééðèøàåá ñðãé çôõ éð÷é îøâìéú ëôéø ãîøé øï âåøàåï
îñéáú òéúåðàéí ùì áæ÷ åçáøú ñôééñ éùøàì òì äçììéú äéùøàìéú äøàùåðä áéøç îñéáú òéúåðàéí ùì áæ÷ åçáøú ñôééñ éùøàì òì äçììéú äéùøàìéú äøàùåðä áéøç
 éð÷é îøâìéú ëôéø ãîøé øï âåøàåï

Een tijdje geleden schreven we over het Israëlische bedrijf SpaceIL dat een raket naar de maan wil sturen. Deze raket gaat dan onder andere een Israëlische vlag op de maan planten. Ditzelfde bedrijf heeft nu het idee om nog meer belangrijke Joodse materialen naar de maan te sturen.

De raket zal waarschijnlijk documenten over de geschiedenis van de staat Israël en het Joodse volk meenemen. De documenten worden samen met digitale versies van de documenten in een tijdscapsule verpakt. De tijdscapsule is een speciale capsule die ervoor zorgt dat de documenten heel lang goed kunnen blijven. Het kan op de maan heel erg warm worden, wel 100 graden, en ook heel erg koud, wel 173 graden onder nul. De capsule zorgt ervoor dat de documenten niet kapot gaan door de hitte of de kou.

Eén van de redenen dat mensen willen dat de documenten naar de maan gaan, is dat als de aarde er niet meer is, de documenten toch nog wel ergens zijn. Naast de documenten over de geschiedenis van het Joodse volk, is het plan dat er ook nog wat andere documenten, de tekst van het Israëlische volkslied en een Bijbel meegaan. De Frans-Israëlische zakenman Haim Aouizerate wilde ook al dat er een Thora (de eerste vijf boeken van de Bijbel) naar de maan gestuurd zou worden. Hij wilde hiermee het boek in het zonnetje zetten. De Thora heeft door de tijd heen namelijk heel veel voor mensen betekend, bijvoorbeeld in het onderwijs en de wetenschap.

Zelf denk ik niet dat we er bang voor hoeven te zijn dat de aarde ophoudt te bestaan, want God zorgt voor de aarde. Het is natuurlijk wel cool als het lukt om alle belangrijke documenten op zo’n bijzondere plek te bewaren!

Foto: De mannen van SpaceIL. Bron: Roni Schutzer/ Flash90

Vond je dit tof? Deel het dan!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp