Sluiten

Zoeken.

Studiereis voor predikanten en voorgangers

Israël

30 mei - 8 juni

israel-gc517f9dd6_1920

Een bijzondere reis voor predikanten en voorgangers die in actieve dienst aan een gemeente verbonden zijn (en nog niet eerder met een studiereis van Christenen voor Israël zijn meegeweest). De reis staat ook open voor studenten theologie. Maak kennis met het volk, land en het leven in Israël. Proef iets van de omgang van de God van Israël met Zijn volk, zoals Israël die ervaart. Wat betekent bijvoorbeeld de terugkeer van het Joodse volk naar Israël voor het Joodse leven? Wat kunnen wij leren van het Jodendom? Hoe kijken we aan tegen volk, land en staat?

Deelnemers dienen de voorbereidingsdagen te bezoeken en de literatuur te bestuderen (nog op te geven). Predikanten van de PKN kunnen voor deelname aan de reis en voorbereiding 3,5 punt in het vrije deel van de permanente educatie krijgen.

Reisprogramma

Vertrek naar Tel Aviv per directe vlucht. Overnachting in hotel Eshel Hashomron in Ariel.

Op deze dag staat Bijbels en hedendaags Samaria centraal. We bezoeken o.a. Silo, waar de tabernakel gestaan heeft, zien de Ebal en Gerizim, en bezoeken Karnei-Shomron. We overnachten in hotel Kinar Galilee in Ramot (aan het Meer van Galilea).

We bezoeken een aantal plaatsen rond het Meer van Galilea: Migdal, de Berg der Zaligsprekingen, Kapernaüm. Ook maken we kennis met de Golanhoogvlakte. We overnachten weer in hotel Kinar Galilee.

We reizen door de Jordaanvallei naar Jeruzalem. We maken een stop bij Qasr El Yahud (waar Johannes mogelijk doopte) en Qumran (de vindplaats van de Dode Zeerollen in 1947). Aan

het eind van de middag maken we het begin van de sabbat mee bij de Westelijke Muur. Daarna vieren we de sabbatsmaaltijd. Overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

‘s Morgens wonen we een synagogedienst bij. ‘s Middags maken we een wandeling door de Oude Stad: Via Dolorosa, Heilig Grafkerk, sjoek (Arabische markt) en de Graftuin. ‘s Avonds sluiten we de sabbat af. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

Een vrije morgen met de mogelijkheid een kerkdienst te bezoeken. ’s Middags bezoeken we Yad Vashem, het nationale centrum voor de herdenking van de Shoah. Overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

We beginnen de dag met een bezoek aan de Olijfberg, waar we een bijzonder uitzicht hebben over Jeruzalem en met name de Tempelberg. We bezoeken daarna Gethsemané, de Stad van David en de tunnels bij de Westelijke Muur. Ook voor deze dag staan er diverse ontmoetingen gepland. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

We rijden door de heuvels van Juda naar het zuiden van Israël. In Bat Ayin ontmoeten we rabbijn Natan Greenberg. We overnachten in kibboets Mashabei Sade in de Negevwoestijn.

We maken kennis met het project First Home in the Homeland en ontmoeten nieuwe immigranten. We bezoeken Sde Boker, de kibboets van David Ben-Gurion. In Avdat zien we opgravingen van de Nabateese stad en genieten we van het natuurschoon. We overnachten in kibboets Mashabei Sade in de Negevwoestijn.

Op weg naar het vliegveld bezoeken we Sderot, een stad dicht bij de grens met de Gazastrook, waarvan de inwoners zo vaak te lijden hebben onder raketaanvallen vanuit de Gazastrook. ’s Avonds vliegen we terug naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda