Sluiten

Zoeken.

Ontmoet, ontdek en beleef Israël [Alleen nog op aanvraag]

Israël

21 - 30 maart

timna

Israël is een ronduit bijzonder land. De ervaring leert: Wie er eenmaal geweest is, wil nog eens terug!

En hoewel de huidige staat Israël pas in 1948 is opgericht – tegen de achtergrond van de vernietigende Holocaust – kent hij tegelijkertijd reeds een eeuwenlange geschiedenis. Met het ‘Bijbelse’ deel van deze geschiedenis zijn wij vanuit ons geloof verbonden. Door een bezoek aan het ‘Beloofde Land’ komen verhalen uit Oude en Nieuwe Testament op een nieuwe manier tot leven. De persoon en het leven van Jezus Christus krijgen context en beeld. Ga mee op reis door dit land van melk en honing, falafel en humus! Het zal je geloof én je leven verrijken.

Boek nu zonder aanbetaling + annuleer kosteloos tot twee maanden voor vertrek.

De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 765,-.

Reisprogramma

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we van Amsterdam naar Tel Aviv. Na voet op dit ‘heilige land’ gezet te hebben, reizen we direct door naar ons hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea.

We beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. We bezoeken Kapernaüm, Tabgha (de wonderbare spijziging) en de Berg van de Zaligsprekingen. In de middag bezoeken we het natuurreservaat Gamla op de Golan. Gamla was ooit een Joodse stad, maar is veroverd en vernietigd door de Romeinen in 68 na Christus. Bij opgravingen werden bijzondere ontdekkingen gedaan. We overnachten in hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea.

We rijden naar Beit She’an National Park. De overblijfselen van de stad geven een zeer goed idee van hoe een Romeinse stad er uitzag in de tijd van Jezus. We bezoeken de orthodox-Joodse kibboets Sde Eliyahu in de Jordaanvallei, iets ten zuiden van Beit She’an. De kibboets staat bekend als pionier van organische landbouw en de biotour die de kibboets aanbiedt, is zeer de moeite waard. Ook zullen we hier een aantal ‘lone soldiers’ ontmoeten. We genieten even van het uitzicht over de Jordaanvallei vanaf de berg Gilboa. We overnachten in hotel Eshel Hashomron in Ariel.

We maken een rondrit door Samaria, deel van het Bijbelse hartland, onder leidingvan Sondra Baras. We bezoeken Itamar en Revava, een dorp waar tien Oekraïense (gevluchte) gezinnen zullen gaan wonen. De huizen voor dit dorp zijn gedoneerd door Christenen voor Israël. We bezoeken de opgravingen van Silo waar de tabernakel stond. We rijden door naar Jeruzalem. Na een korte stop bij ons hotel gaan we naar de Westelijke Muur om het begin van de sabbat mee te maken. Daarna vieren we bij Hineni de sabbatsmaaltijd, onder leiding van Benjamin Philip. We overnachten in hotel Grand Court Jeruzalem.

Een rust(ige)dag. We maken ’s morgens een dienst mee in de synagoge en maken daarna een wandeling door de Oude Stad van Jeruzalem. We gaan naar de top van de Olijfberg en wandelen vandaar naar beneden. We komen daarbij langs Gethsemané en bezoeken ook de Graftuin. We overnachten in hotel Grand Court Jeruzalem.

’s Morgens bezoeken we Yad Vashem, het indrukwekkende Holocaust museumen herinneringscentrum ter nagedachtenisaan de zes miljoen Joden die tijdens deTweede Wereldoorlog in Europa werden vermoord. Daarna gaan we naar de Stad van David, het oudste deel van Jeruzalem, zo is uit opgravingen gebleken. We zien daar ook een 3D film over Jeruzalem ten tijde van de koningen. ’s Avonds komt Steven Khoury voor ons spreken. Hij is een Arabische voorganger met liefde voor Israël en groeide op in Bethlehem. We overnachten in hotel Grand Court Jeruzalem.

Vanuit Jeruzalem dalen we via de woestijn van Judea af naar het gebied rond de Dode Zee. In Qasr el Yahud zien we een van de doopplaatsen in de Jordaan. We rijden langs de Dode zee naar het natuurpark Engedi, bekend van de confrontatie tussen koning Saul en David, en maken we een wandeling naar een van de watervallen. Vervolgens rijden we door naar Massada, een zogeheten ‘tafelberg’ die bijna 450 meter boven de Dode Zee uitsteekt. Herodes bouwde hier prachtige paleizen. Bij Ein Bokek kunnen de liefhebbers in de Dode Zee drijven. We rijden vervolgens door de woestijn naar hotel Inbar in Arad voor onze overnachting.

’s Morgens bezoeken we de Fountain of Tears in Arad: een kunstwerk dat eenlijdensdialoog voorstelt tussen de Here Jezus aan het kruis en een overlevende van de Holocaust. Daarna bezoeken we Sde Boker, waar zich de voormalige woning en het graf bevinden van David Ben-Gurion. Vervolgens kunnen we heerlijk ontspannen in het prachtige natuurpark Avdat. In kibboets Mashabei Sade (waar we overnachten) hebben we een ontmoeting met Joden uit Oekraïne en Rusland die onlangs naar Israël verhuisd zijn.

We vertrekken vroeg in de ochtend en maken een stop bij de indrukwekkende krater Makhtesh Ramon in de Negevwoestijn. We dalen af in de krater, op weg naar het prachtige Wildlife Reserve Hai Bar Yotvata, waar we de dieren zien die van nature in Israël leven. Hierna rijden we door naar het Timna Park, een uitgestrekt natuurgebied met weelderige begroeiing, grote en kleurrijke rotsformaties en mooie oases, waar zich ook de kopermijnen van Salomo bevinden. We overnachten in kibboets Mashabei Sade.

Onderweg naar vliegveld Ben Gurion voor onze terugvlucht bezoeken we eerst Sderot, een stad op een paar kilometer van de grens met Gaza die heel vaak te maken heeft met raketaanvallen vanuit Gaza. In december 2019 werd een 12 meter hoge menora onthuld die cadeau gedaan werd door Christenen voor Israël aan alle inwoners (ter bemoediging). We hebben in Sderot (indien mogelijk) ook een (korte) ontmoeting met de burgemeester. ’s Middags vliegen we terug naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda