Sluiten

Zoeken.

Ontdek en beleef Israël

Israël

25 april - 2 mei

meivakantie Ontdek en Beleef Israel

Een reis waarbij de Bijbel voor jong en oud tot leven komt! De meivakantie is een prachtige gelegenheid om als gezin het Beloofde Land te ontdekken.

Tijdens deze reis bezoeken we veel plaatsen die in de Bijbel voorkomen. De rijke geschiedenis van Israël is in het hele land zichtbaar en de namen van steden en dorpen herinneren ons aan de verhalen in de Bijbel. De eerste dagen verblijven we in Jeruzalem, de indrukwekkende hoofdstad van Israël. We staan op de Olijfberg, zijn even amateurarcheoloog, en verkennen de Oude Stad van Jeruzalem waar de historie op bijna iedere hoek voor het grijpen ligt. Vanuit Jeruzalem gaan we ook naar de woestijn en de Dode Zee. Altijd een unieke ervaring om in deze zee te dobberen. In Nazareth Village, een openluchtmuseum in Nazareth ontdekken we hoe het dorpsleven er in de tijd van de Here Jezus heeft uitgezien. Natuurlijk ontbreekt in Galilea ook de boottocht op het meer niet en bezoeken we plaatsen als Kapernaüm en de Berg van de Zaligsprekingen. De ontmoetingen met diverse mensen uit Israël maken deze reis compleet.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met ELAL
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension (= incl. ontbijt en diner)
 • Nederlandssprekende gids
 • Alle entreegelden zoals vermeld in programma
 • Busvervoer

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur) en bijdrage SGR (€ 5 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels (€ 9 p.p.p.d.)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 795

Korting voor kinderen

 • Korting 1e kind t/m 11 jaar: € 425
 • Korting 2e kind t/m 11 jaar: € 245
 • Deze korting is geldig als de kinderen t/m 11 jaar bij twee volwassenen op de (4-persoons)kamer verblijven. De volwassenen betalen de volle prijs.

Reisprogramma

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van Tel Aviv rijden we naar Jeruzalem voor onze eerste overnachting.

We bezoeken Yad Vashem, het indrukwekkende gedenkteken en museum ter herinnering aan de Holocaust. Bij de City of David komt het oude Jeruzalem tot leven. Via een watertunnel lopen we naar de vijver van Siloam. In de loop van de middag gaan we aan de slag bij het Temple Mount Sifting Project en wanen we ons allemaal even archeoloog. We gaan op zoek naar voorwerpen van vroeger, helpen mee om ze met water van het zand te scheiden en stuiten wellicht op bijzondere ontdekkingen die weer iets bijdragen aan het verhaal over de geschiedenis van Jeruzalem. Een aanrader voor jong en oud. We zijn even terug in het hotel voordat we naar de Klaagmuur gaan om het begin van de sabbat mee te maken. Overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

Een dag die in het teken staat van de woestijn. We dalen af naar het veel lager gelegen Dode Zeegebied. We maken een wandeling in het prachtige natuurgebied Ein Gedi (waar David zich voor Saul verborg) en bezoeken Massada, het indrukwekkende rots massief met de bijzondere geschiedenis uit het jaar 70. Hier stond ook ooit het paleis van Herodes de Grote. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om in de Dode Zee te drijven. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

Een rust(ige) dag. De reisleider houdt ’s morgens een dienst. De rest van de dag is voor iedereen vrij in te vullen.

We beginnen deze dag op de top van de Olijfberg. Vanaf deze berg (die in de Bijbel in verleden en toekomst zo’n belangrijke rol speelt) hebben we een prachtig uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. We wandelen naar beneden en brengen tijd door in de Hof van Gethsemané. Via het Kidrondal lopen we richting de Oude Stad. We verkennen de Oude Stad en lopen o.a. een deel van de Via Dolorosa, waarna we de Graftuin bezoeken, die dicht bij ons hotel ligt. 's Avonds krijgen we bij de Sound & Light Show in de citadel meer te zien over de geschiedenis van Jeruzalem. Een indrukwekkende audiovisuele show die geprojecteerd wordt op de oude stadsmuren. overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

We verlaten Jeruzalem en gaan richting het noorden. In Atlit, aan de kust, horen en zien we het indrukwekkende verhaal van het voormalige detentiekamp, waar Joden die na de Tweede Wereldoorlog Europa ontvluchtten, opnieuw van hun vrijheid werden beroofd. In Nazareth Village gaan we terug naar het leven in de tijd van de Bijbel. Het openluchtmuseum geeft een mooie impressie van het dorpsleven uit de tijd van de Here Jezus. In Nazareth hebben we ook een korte ontmoeting met ds. Saleem Shalash en zijn gezin. Shalash is een Arabische voorganger met liefde voor Israël. We overnachten in Hotel Kinar Galilee aan de oostkant van het Meer van Galilea.

De dag begint met een heerlijke boottocht op het Meer van Galilea, gevolgd door een bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, Tabgha en Kapernaüm. In Tabgha vermenigvuldigde de Here Jezus de vijf broden en twee vissen. In de kerk die op deze plaats gebouwd werd, vind je een mooie mozaïekvloer die verwijst naar het wonder van de vermenigvuldiging. Kapernaüm was niet alleen de woonplaats van een aantal discipelen, maar ook de Here Jezus heeft er gewoond. Hij sprak er niet alleen in de synagoge, maar predikte ook veel in de omgeving en deed er vele wonderen. We zijn op tijd terug in het hotel, zodat er alle tijd is heerlijk te ontspannen en eventueel een frisse duik in het zwembad of Meer van Galilea te nemen. We overnachten in Hotel Kinar Galilee.

's Morgens bezoeken we Caesarea, de oude Romeinse havenstad. De ruïnes laten iets zien van de indrukwekkende bouwwerken uit het verleden. Het imposante amfitheater is nog voor een groot deel intact. Rond 13.00 uur worden op vliegveld Ben Gurion verwacht voor de terugreis naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda