Sluiten

Zoeken.

Ondernemersreis Bouwen met Israël

Israël

6 - 12 juni

2022 Website CVI (20)

Ga samen met andere ondernemers op reis naar Israël!

Bouwen met Israël, de businessclub van Christenen voor Israël, organiseert van 6 juni tot en met 12 juni 2023 een ondernemersreis naar Jeruzalem. Ga met ons mee de Oude stad in, geniet van live muziek, drijf een middagje in de Dode Zee, en nog zoveel meer! Bekijk hieronder het reisprogramma.

Programma

Vertrek naar Israël met rechtstreekse ELAL-vlucht: 11.25–16.55 uur. Transfer naar Jeruzalem. Diner en overnachting in hotel Cassia in Jeruzalem.

We beginnen op de Olijfberg, met prachtig uitzicht op de Oude Stad. Daarna wandelen we naar Gethsemane waar we in een oude lijfboomgaard met zicht op de Oude Stad Gods Woord openslaan. Via het Kidrondal lopen we naar de Lions Gate waar we de Oude Stad binnenkomen. We bezoeken Bethesda en vervolgen onzer weg via de Via Dolorosa. Na de lunch gaan we per bus naar Mount Herzl voor een bezoek aan de National Remembrance Hall, ter nagedachtenis aan alle Israëlische gevallen soldaten sinds het ontstaan van de staat Israël. Om 17.00 uur worden we in East Talpiot verwacht voor de opening van het door de businessclub gefinancierde scoutingcentrum (in aanwezigheid van de burgemeester van Jeruzalem). Aansluitend wordt ons daar een feestelijk programma aangeboden met live muziek en de gelegenheid om nader kennis te maken met de scouts. We overnachten in hotel Cassia in Jeruzalem.

We beginnen de dag in het Davidsson Center, waar we op de oude toegangstrappen naar de tempel de Bijbel zullen opendoen. We bezoeken de City of David (watertunnel van Hizkia en Western Wall Tunnels) en gaan daarna naar de Hurva synagoge. Na de lunch bezoeken we het Tempelinstituut, waarna we teruggaan naar het hotel. Na het diner gaan we naar de Citadel voor de Night Spectacular, een indrukwekkende licht- en geluidshow geprojecteerd op de oude stadsmuren. We overnachten in hotel Cassia in Jeruzalem.

De eerste stop deze dag is het Friends of Zion Museum in Jeruzalem, gevolgd door de Mahane Yehuda Markt in het centrum van de stad. Dé plek waar de sabbatsinkopen gedaan worden. Na een bezoek aan de Graftuin is er ruimte voor vrije tijd. Aan het begin van de avond zijn we bij de Kotel (Klaagmuur) om het begin van de sabbat mee te maken. Daarna vieren we met elkaar de sabbatsmaaltijd. We overnachten in hotel Cassia in Jeruzalem.

’s Morgens maken we een dienst mee bij de Jerusalem Assembly. Daarna verlaten we Jeruzalem en gaan we richting de Dode Zee. Bij Ein Bokek kunnen we heerlijk drijven, waarna we weer noordwaarts gaan voor diner en overnachting in kibboets Ein Gedi. Deze kiboets heeft pracjhtige botanische tuinen en vanuit het zwembad kijkt u over de dode zee uit, adembenemend!

We gaan ’s morgens vroeg naar Nationaal Park Ein Gedi, waar we met elkaar de Bijbel openen. De middag is vrij. We overnachten in kibboets Ein Gedi.

Een rustige dag, waar ze in de ochtend nog heerlijk kunnen zwemmen of de kiboets kunnen bezichtigen en rond 12.00 uur richting Tel Aviv gaan voor de terugvlucht naar Nederland. Vluchttijden: Tel Aviv-Amsterdam: 16.00 – 20.25 uur.

Doneren
Abonneren
Agenda