Sluiten

Zoeken.

Lentereis [VOL]

Israël

20 - 29 maart

Ein Gedi.web

In het voorjaar is de natuur en zijn de landstreken van Israël op z’n mooist. Alles bloeit en groeit.

In het noorden en oosten zijn veel trekvogels te zien. In Jeruzalem zullen we de eeuwenoude stad ‘proeven’. Jeruzalem is al meer dan drieduizend jaar de hoofdstad van Israël en sinds 1967 gelukkig ook weer ongedeeld. Die lange geschiedenis is terug te vinden in de vele archeologische vondsten. We gaan ook richting het zuiden van Israël. De eerste dagen van de reis brengen we door rond het Meer van Galilea, waar we veel plaatsen en bezienswaardigheden zullen bekijken die genoemd worden in het Nieuwe Testament. We ontdekken bijzondere plekken in woestijn van Judea, zoals Massada en Engedi, maar zullen ook ervaren hoe het is om op het zoute water van de Dode Zee te drijven. Op de laatste dag van deze reis rijden we via Sderot naar Tel Aviv. Al met al een boeiende reis met een geopende Bijbel.

Boek nu zonder aanbetaling en annuleer kosteloos tot twee maanden voor vertrek.

Toeslag eenpersoonskamer: € 745,-

Reisprogramma

De eerste dag van onze reis! We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv en overnachten in Netanya, in een hotel op loopafstand van de boulevard.

We beginnen deze dag met een bezoek aan Neve Michael Children’s Village, een kinderdorp dat door Christenen voor Israël wordt ondersteund. Via het aquaduct bij Caesarea rijden we naar Atlit, het voormalige detentiekamp aan de kust, gevolgd door een rondleiding in Nazareth Village. In Nazaret ontmoeten we ook ds. Saleem Shalash, een Arabische predikant met liefde voor Israël. We overnachten in hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea.

Onze eerste stop is bij Migdal, het vroegere Magdala. Daarna bezoeken we Akko, de oude kruisvaardersstad. Bij Rosh Hanikra (op de grens met Libanon) liggen prachtige witte krijtrotsen en dalen we per kabelbaan af naar zeeniveau. Net ver bij Rosh Hanikra vandaan vinden we de Keshet Cave of Arch Cave, een van de vele natuurwonderen in Israël. Als het programma het toelaat, bezoeken we ook het stadje Safed op onze terugreis naar hotel Kinar Galilee.

We beginnen met een boottocht op het Meer van Galilea, waarna we achtereenvolgens de Berg van de Zaligsprekingen, Tabgha (waar de wonderbare spijziging plaatsvond) en Kapernaüm bezoeken. Onderweg naar Jeruzalem stoppen we bij Gan HaShlosha National Park, een prachtig natuurgebied waar in warme bronnen gezwommen kan worden. We overnachten in hotel Bat Sheva in Jeruzalem.

We bezoeken Mount Herzl, een plek waar vele Joodse leiders begraven liggen, en Yad Vashem, het indrukwekkende gedenkteken en museum ter herinnering aan de Holocaust. Op de Mahane Yehuda markt zien we hoe de inkopen voor de sabbat gedaan worden. Aan het eind van de middag zijn we bij de Klaagmuur om de sabbat te begroeten. We overnachten in hotel Bat Sheva inJeruzalem.

De Olijfberg biedt een schitterend uitzicht op Jeruzalem. Vanaf het hoogste punt lopen we naar Gethsemane, aan de voet van de Olijfberg. Via het Kidrondal komen we in de Oude Stad, waar we een gedeelte van de Via Dolorosa lopen. We bezoeken de Graftuin en gaan vervolgens naar de Sionsberg voor een bezoek aan de kerk van St. Petrus Gallicantu en de Zaal van het Laatste Avondmaal. We overnachten in hotel Bat Sheva in Jeruzalem.

Een vrije dag waarbij we de lunch in het hotel gebruiken. ’s Morgens zal de reisleider een dienst houden.

We bezoeken Ammunition Hill, een museum ter herinnering aan de Zesdaagse Oorlog in 1967 en vervolgen onze reis naar Bethel (waar Jakob droomde), Silo, waar in Bijbelse tijden de tabernakel heeft gestaan en Elon Moré. In Itamar ontmoeten we Sondra Baras die als directeur van de Israëlische organisatie Christian Friends of Israeli Communities Joden en christenen bij elkaar brengt in hun liefde voor het Bijbelse hartland van Israël.

Een vroege start als we Jeruzalem verlaten en afdalen naar het veel lager gelegen Dode Zeegebied. We maken een wandeling in het prachtige natuurgebied Engedii (waar David zich voor Saul verborg) en bezoeken Massada, het indrukwekkende rotsmassief met de bijzondere geschiedenis uit het jaar 70. Voor de liefhebbers bestaat uiteraard de mogelijkheid om in de Dode Zee te drijven. Aan het eind van de middag bezoeken we Fountain of Tears in Arad, een aangrijpend kunstwerk dat het lijden van de Heere Jezus verbindt met dat van het Joodse volk in de Holocaust. We overnachten in Arad.

Vanuit Arad rijden we vroeg in de ochtend naar Sderot, een stad bij de grens met Gaza die vaak onder vuur ligt. We ontmoeten de burgemeester van Sderot en zien de twaalf-meter-hoge chanoekia die sinds 2019 op de Balfour rotonde staat. Christenen voor Israël gaf deze enorme kandelaar cadeau om de inwoners van Sderot te bemoedigen. Rond het middaguur zijn we op Ben Gurion Airport voor onze terugreis naar Nederland met een rechtstreekse vlucht.

Doneren
Abonneren
Agenda