Sluiten

Zoeken.

Israël ontdekken voor ondernemers

Israël

19 - 26 oktober

Klaagmuur.916304365 kopie

Deze reis biedt een unieke kans om niet alleen het land en volk van Israël beter te leren kennen, maar ook mede-ondernemers met hart voor Israël uit eigen land. Tijdens de reis zullen we ook enkele projecten bezoeken die door onze businessclub Bouwen met Israël (financieel) worden ondersteund. En we reizen uiteraard met een geopende Bijbel.

Verblijf verlengen

Het is mogelijk langer te blijven en aan deze reis bijvoorbeeld nog een paar dagen Jeruzalem en Galilea toe te voegen. Wensen m.b.t. een verlenging kun je kenbaar maken op het aanmeldingsformulier. Wij zorgen er vervolgens voor dat onze touroperator Reli Reizen contact met je opneemt.

Reisprogramma

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv en rijden van daar per bus naar Jeruzalem. We overnachten in hotel Ramat Rachel.

We beginnen de dag met een bezoek aan een project in Zuid-Talpiot (Jeruzalem): een nieuw scoutinggebouw. Daarna maken we vanaf de Jaffapoort een wandeling over de stadsmuren, waarna we de Klaagmuur (Hotel) en Oude Stad van Jeruzalem bezoeken. 's Avonds bezoeken we The Jewish Agency. We overnachten in hotel Ramat Rachel in Jeruzalem.

Vanaf de Olijfberg heb je een prachtig uitzicht over de Oude Stad, vandaar dat we de dag op die bijzondere plek beginnen. Vervolgens bezoeken we de City of David. Na de lunch gaan we naar de Graftuin en bij het begin van de sabbat zijn we bij de Klaagmuur. Daar ontmoeten we Benjamin Philip. Hij is ook onze gastheer tijdens de sabbatsmaaltijd bij Hineni. We overnachten in hotel Ramat Rachel in Jeruzalem.

Een vroege start als we via de Dode Zeeroute naar Massada rijden. Op Massada krijgen we een uitgebreide rondleiding, waarna er alle tijd is om in de Dode Zee te drijven. Via de Jordaanvallei rijden we naar Ein Gev Holiday Resort aan het Meer van Galilea, waar we overnachten.

We gaan met een boot het meer op en hebben daar een dienst onder leiding van ds. Saleem Shamash uit Nazareth, een Arabische voorganger met liefde voor Israël. In de middag bezoeken we de opgravingen van Magdala. In het kerkje zullen we samen bidden en zingen. Daarna brengen we een bezoek aan een alijacentrum voor nieuwe jonge immigranten in Karmiel. We overnachten in Ein Gev. Voor wie wil, is het ook mogelijk deze dag in het hotel te blijven en daar tevens de lunch te gebruiken.

We brengen deze dag door in Samaria, onderdeel van het Bijbelse hartland en gaan naar de bergen Elon More en Gerijm en bezoeken daarna Silo, de plaats waar ooit de tabernakel stond. Aansluitend gaan we langs bij de Barkan Koekfabriek. We overnachten in hotel Eshel Hashomron in Ariel.

We gaan langs bij kibboets Karma ten zuiden van Askelon (Project Eden) en bezoeken daarna een landbouwinstituut. We overnachten in hotel Eshel Hashomron in Ariel.

Alvorens naar vliegveld Ben Gurion te rijden voor onze terugvlucht naar Nederland bezoeken we Jaffa (het oude Joppe), waar ook gelegenheid is nog even te winkelen. Rond 13.00 uur worden we op het vliegveld verwacht.


Doneren
Abonneren
Agenda