Sluiten

Zoeken.

Herfstreis [ geannuleerd ]

Israël

18 - 25 oktober

Sea of Galilee_1329817772

Deze herfstreis is een mooie kennismaking met Israël en ook geschikt voor gezinnen of families. De data vallen voor het grootste deel samen met de herfstvakantie.

Tijdens deze reis bezoeken we veel plaatsen die in de Bijbel voorkomen. De rijke geschiedenis van Israël is in het hele land zichtbaar en de namen van steden en dorpen herinneren ons aan de verhalen in de Bijbel. Daarnaast maken we ook kennis met de meer recente geschiedenis van Israël en het Joodse volk. De ontmoeting met de inwoners zelf zal niemand onberoerd laten.

We beginnen deze reis in Jeruzalem, de unieke hoofdstad van Israël en gaan vervolgens naar de woestijn. Tijdens de dagen in Jeruzalem is er ook vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Al met al een afwisselend programma voor jong en oud.

Let op: deze reis is geannuleerd vanwege de coronamaatregelen

Reisprogramma

We vliegen op deze eerste dag van de reis met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst gaan we per luxe touringcar naar ons hotel in Jeruzalem. Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

We ontdekken de Oude Stad van Jeruzalem. Via de Joodse wijk wandelen we naar de Westelijke (Klaag) Muur. Vervolgens bezoeken wij de Stad van David en via een spannende wandeling door de tunnels uit de tijd van Koning Hizkia komen we uit bij de vijver van Siloam. Ter afsluiting bezoeken we de Mahane Yehuda markt in Jeruzalem. Overnachting in Jeruzalem.

We beginnen deze dag op de Olijfberg.Vanaf het hoogste punt (met uitzicht op de Oude Stad) lopen we via de Hof van Getsemane en de Via Dolorosa naar de Graftuin. Daarna bezoeken we het Friends of Zion Museum.Dit museumis volop interactief, maakt gebruik van de modernste technieken en geeft een bijzonder beeld van de vele mensen uit de geschiedenis die zich voor (het ontstaan van de staat) Israël hebben ingezet. Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

’s Morgens brengen we een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende Holocaust museum ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa werden vermoord. We maken een korte stop bij de Knesset (het Israëlische parlement) en bezoeken daarna de Bijbelse dierentuin in Jeruzalem. De tweede helft van de middag is vrij te besteden. Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem

Een dag die in het teken staat van de woestijn. We verlaten Jeruzalem en volgen de mooie route langs de Dode Zee. In natuurpark En Gedi(bekend van het Bijbelverhaal over David die zich voor Saul verborg) maken we een stoere wandeling naar een van de watervallen. Iets verder naar het zuiden vinden we het indrukwekkende rotsmassief Massada, waar we per kabelbaan omhooggaan en horen over de bijzondere geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Uiteraard mag ook het drijven in de Dode Zee niet ontbreken. Via de Negev rijden we naar kibboets Mashabei Sade voor diner en overnachting.

‘s Morgens gaan we naar de oase van Ein Avdat om een prachtige wandeling te maken. Daarna staat een jeepsafari in de woestijn op het programma. Met stoere landrovers wordt het gebied rond Makhtesh Ramon verkend. Diner en overnachting in kibboets Mashabei Sade.

Een rustdag.De reisleider zal ’s morgens een dienst houden, waarna er alle gelegenheid is de kibboets te verkennen. Ook zullen we een aantal olim ontmoeten, Joden die onlangs vanuit bijvoorbeeld Oekraïne naar Israël geëmigreerd zijn en horen we iets over het project First home in the homeland. Overnachting in Mashabei Sade.

Op deze laatste dag van de reis brengen we ’s morgens een bezoek aan Sderot(in de buurt van de Gazastrook), waar de levensgrote menora staat die in december 2019 werd onthuld. Ook hebben we een ontmoeting met de burgemeester van Sderot die vertelt over de uitdagingen waar de regio mee te maken heeft. Daarna rijden we door naar vliegveld Ben Gurion voor de vlucht naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda