Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Handen-uit-de-mouwenreis 9

Israël

23 - 31 oktober 2024

WhatsApp Image 2024-07-02 at 13.33.10

Bijna alle reizen naar Israël kwamen na de aanval van 7 oktober 2023 stil te liggen. Het gastvrije Israël ziet echter uit naar uw komst! Niet om u, zoals gebruikelijk, te laten genieten van de prachtige natuur of de eeuwenoude geschiedenis, maar omdat Israël uw hulp nog altijd goed kan gebruiken.

Na een aantal succesvolle reizen organiseren we daarom opnieuw een Handen-uit-de-mouwenreis. Een aantal dagen aan de slag in Israël, om bij te springen waar er maar hulp nodig is. Zo kunt u iets concreets betekenen voor Israël en het Joodse volk, nu het nog altijd door een moeilijke periode gaat.

Wat gaan we doen? Dat kunnen werkzaamheden zijn als:

 • helpen bij de oogst
 • vrijwilligerswerk bij projecten die Christenen voor Israël ondersteunt
 • het inpakken van hulppakketten

Tijdens de reis ontmoeten we ook Israëli’s die de gruwelijke aanval van 7 oktober van dichtbij hebben meegemaakt. We bezoeken Sderot en het terrein waar tijdens het Nova Muziekfestival honderden jongeren werden vermoord. Op die plek is nu een indrukwekkende herdenkingsplaats ingericht. Op 27 oktober wordt 'Zwarte Sabbat' (zoals 7 oktober 2023 wordt genoemd) in Israël op diverse plaatsen officieel herdacht. We zullen bij een van deze herdenkingen aanwezig zijn.

De naam zegt het al: de Handen-uit-de-mouwenreis is beslist geen standaard-toeristentrip. De bedoeling is dat we veel werk gaan verzetten, hier en daar zelfs geconfronteerd met de nodige fysieke en mentale uitdagingen. Een goede fysieke gezondheid is dan ook vereist. Deelname aan het hele programma is verplicht. Wees je er ook van bewust dat de temperatuur in Israël in oktober soms ook tot boven de 25 graden kan oplopen. We organiseren deze reis omdat we geloven dat we als christenen zijn geroepen om Israël te zegenen. Dat kan op allerlei manieren. Met deze reis willen we aan het Joodse volk laten zien dat we naast hen staan, juist in moeilijke tijden. Doet u mee? Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bij uw aanmelding kunt u kiezen voor het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering via Reli Reizen. Mocht u al een doorlopende reisverzekering hebben, check dan even bij uw verzekeraar wat er wel en niet gedekt is. Schade door oorlogsgeweld valt vaak buiten de reguliere reisverzekering. In dat geval voorziet de Israëlische overheid vaak. Het is echter ook mogelijk een kortlopende verzekering af te sluiten via O.O.M. Verzekeringsmaatschappij, die ook de gevolgen van terreur en oorlogsgeweld verzekert.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met ELAL
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Nederlandssprekende gids
 • Busvervoer

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur) en bijdrage SGR (€ 5 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotel (€ 55)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 592

Reisprogramma

De eerste dag van onze reis. We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv en overnachten in hotel IBIS City Center in Jeruzalem. 

Op deze dag viert Israël Simchat Thora: Vreugde der Wet. De Joden vieren dat ze van God de Thora ontvangen hebben. Op deze dag laten Joden zien hoe blij ze zijn met Gods wet door er zelfs mee te dansen! Alle Thorarollen die de synagoge bezit, worden tevoorschijn gehaald en zevenmaal in processie rondgedragen. Na elke rondgang wordt er gezongen en gedanst. In sommige Joodse wijken wordt ook buiten feestgevierd en gedanst. Kleine kinderen worden vaak op de schouders gedragen zodat ook zij mee kunnen doen. We wonen 's morgens een dienst in de Grote Synagoge in Jeruzalem bij en delen in de vreugde van het Joodse volk. 's Middags brengen we (indien mogelijk) een bezoek aan de Graftuin. We overnachten in hotel Ibis City Center in Jeruzalem.

's Morgens gaan we ergens aan de slag om met ons vrijwilligerswerk de helpende hand te bieden. In de loop van de middag lopen we naar de Oude Stad, waar we aan bij de Kotel (Klaagmuur) het begin van de Sabbat meemaken. We eten daarna in het hotel, waarbij we Benjamin Philip hopen te verwelkomen. We overnachten in Jeruzalem.

Het is Sabbat. 's Morgens maken we een dienst mee in een messiaanse gemeente. De rest van de dag is vrij. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Het is een bijzondere dag in Israël: het bloedbad van 7 oktober 2023 zal op diverse plaatsen worden herdacht. We hopen bij een van de officiële herdenkingen aanwezig te zijn. Daarnaast bezoeken we o.a. het terrein van het Nova Muziekfestival, waar op 7 oktober meer dan 370 jongeren werden vermoord. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.Deze dag staat in het teken van handen-uit-de-mouwen. We gaan aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Ook deze dag staat in het teken vrijwilligerswerk. We gaan opnieuw aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Ook op deze dag willen we dienstbaar zijn en onze handen uit de mouwen steken. Het kan zijn dat we aan de slag gaan in een van de kibboetsen langs de grens met Gaza die op 7 oktober 2023 zo zwaar getroffen zijn. We overnachten in hotel Ibis City Center in Jeruzalem.

We hopen en bidden dat er op dit moment geen gijzelaars meer in Gaza worden vastgehouden. Mocht dat niet zo zijn, dan brengen we - onderweg naar het vliegveld - een uitgebreid bezoek aan het 'Plein van de Gijzelaars' in Tel Aviv. Bijna dagelijks zijn hier familieleden van de gijzelaars te vinden zijn om aandacht te vragen voor de vrijlating van hun familieleden. De laatste stop is vliegveld Ben Gurion, waar we inchecken voor onze terugvlucht naar Nederland. Rond 20.15 uur hopen we weer voet op Nederlandse bodem te zetten.

Doneren
Abonneren
Agenda