Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Handen-uit-de-mouwenreis 7 (VOL)

Israël

17 - 24 september 2024

Peter in de boom

Bijna alle reizen naar Israël kwamen na de aanval van 7 oktober stil te liggen. Het gastvrije Israël ziet echter uit naar uw komst! Niet om u, zoals gebruikelijk, te laten genieten van de prachtige natuur of de eeuwenoude geschiedenis, maar omdat Israël uw hulp goed kan gebruiken.

Na een aantal succesvolle reizen organiseren we daarom opnieuw een Handen-uit-de-mouwenreis. Een aantal dagen aan de slag in Israël, om bij te springen waar er maar hulp nodig is. Zo kunt u iets concreets betekenen voor Israël en het Joodse volk, nu het nog altijd door een moeilijke periode gaat.

Wat gaan we doen? Dat kunnen werkzaamheden zijn als:

 • helpen bij de oogst
 • vrijwilligerswerk bij projecten die Christenen voor Israël ondersteunt
 • het inpakken van hulppakketten

Tijdens de reis ontmoeten we ook Israëli’s die de gruwelijke aanval van 7 oktober van dichtbij hebben meegemaakt. We bezoeken Sderot en het terrein waar tijdens het Nova Muziekfestival honderden jongeren werden vermoord. Op die plek is nu een indrukwekkende herdenkingsplaats ingericht.

De naam zegt het al: de Handen-uit-de-mouwenreis is beslist geen standaard-toeristentrip. De bedoeling is dat we veel werk gaan verzetten, hier en daar zelfs geconfronteerd met de nodige fysieke en mentale uitdagingen. Een goede fysieke gezondheid is dan ook vereist. Deelname aan het hele programma is verplicht. Wees je er ook van bewust dat de temperatuur in Israël in september soms ook tot ruim boven de 30 graden kan oplopen. We organiseren deze reis omdat we geloven dat we als christenen zijn geroepen om Israël te zegenen. Dat kan op allerlei manieren. Met deze reis willen we aan het Joodse volk laten zien dat we naast hen staan, juist in moeilijke tijden. Doet u mee? Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bij uw aanmelding kunt u kiezen voor het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering via Reli Reizen. Mocht u al een doorlopende reisverzekering hebben, check dan even bij uw verzekeraar wat er wel en niet gedekt is. Schade door oorlogsgeweld valt vaak buiten de reguliere reisverzekering. In dat geval voorziet de Israëlische overheid vaak. Het is echter ook mogelijk een kortlopende verzekering af te sluiten via O.O.M. Verzekeringsmaatschappij, die ook de gevolgen van terreur en oorlogsgeweld verzekert.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met ELAL
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Nederlandssprekende gids
 • Busvervoer

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur) en bijdrage SGR (€ 5 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotel (€ 50)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 495

Reisprogramma

De eerste dag van onze reis. We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv en overnachten in hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Na het ontbijt rijden we naar het zuiden van het land om vrijwilligerswerk in moshavim of kibboetsim in de omgeving van de getroffen landbouwgebieden te doen. Tegen de avond reizen we terug naar Jeruzalem. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center.

's Morgens gaan we opnieuw aan de slag om de helpende hand te bieden.  We overnachten in hotel Ibis City Center in Jeruzalem.

's Morgens gaan de handen weer uit de mouwen. In de loop van de middag zijn we terug in Jeruzalem. Na een verfrissende douche lopen we naar de Oude Stad van Jeruzalem, waar we aan het begin van de avond het begin van de sabbat meemaken. Diner en overnachting in hotel Ibis City Center in Jeruzalem.

Het is sabbat. 's Morgens maken we een dienst mee in een messiaanse gemeente. De rest van de dag is vrij.Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.’s Morgen

Na het ontbijt rijden we naar het zuiden, waar we het terrein bezoeken waar het Nova Muziekfestival plaatsvond en zoveel Israeli's werden vermoord. Daarna gaan we naar Sderot, op 5 kilometer afstand van de Gazastrook, dat op 7 oktober ook zwaar getroffen werd. Waarschijnlijk hebben we deze dag ook nog een of twee ontmoetingen met Israeli's die hun bijzondere verhaal willen delen.

Ook deze dag staat in het teken vrijwilligerswerk. We gaan opnieuw aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

We hopen en bidden dat de gijzelaars snel worden vrijgelaten. Mocht dat niet zo zijn, dan brengen we - onderweg naar het vliegveld - een uitgebreid bezoek aan  het 'Plein van de Gijzelaars' in Tel Aviv. Bijna dagelijks zijn hier familieleden van de gijzelaars te vinden zijn om aandacht te vragen voor de vrijlating van hun familieleden die nog altijd in Gaza gevangengehouden worden. De laatste stop is vliegveld Ben Gurion, waar we inchecken voor onze terugvlucht naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda