Sluiten

Zoeken.

Handen-uit-de-mouwenreis 5 (VOL)

Israël

22 - 29 mei

mandarijnen

Bijna alle reizen naar Israël kwamen na de aanval van 7 oktober stil te liggen. Het gastvrije Israël ziet echter uit naar uw komst! Niet om u, zoals gebruikelijk, te laten genieten van de prachtige natuur of de eeuwenoude geschiedenis, maar omdat Israël uw hulp goed kan gebruiken.

Na een aantal succesvolle reizen organiseren we daarom opnieuw een Handen-uit-de-mouwenreis. Een aantal dagen aan de slag in Israël, om bij te springen waar er maar hulp nodig is. Zo kunt u iets concreets betekenen voor Israël en het Joodse volk, nu het door een moeilijke periode gaat.

Wat gaan we doen? Dat kunnen werkzaamheden zijn als:

 • helpen bij de oogst
 • vrijwilligerswerk bij projecten die Christenen voor Israël ondersteunt
 • het inpakken van hulppakketten

Tijdens de reis ontmoeten we ook Israëli’s die de gruwelijke aanval van 7 oktober van dichtbij hebben meegemaakt. We bezoeken Sderot en het terrein waar tijdens het Nova Muziekfestival honderden jongeren werden vermoord. Op die plek is nu een indrukwekkende herdenkingsplaats ingericht.

De naam zegt het al: de Handen-uit-de-mouwenreis is beslist geen standaard-toeristentrip. De bedoeling is dat we veel werk gaan verzetten, hier en daar zelfs geconfronteerd met de nodige fysieke en mentale uitdagingen. Een goede fysieke gezondheid is dan ook vereist. Deelname aan het hele programma is verplicht. Wees je er ook van bewust dat de temperatuur in Israël eind mei ook tot boven de 30 graden kan oplopen. We organiseren deze reis omdat we geloven dat we als christenen zijn geroepen om Israël te zegenen. Dat kan op allerlei manieren. Met deze reis willen we aan het Joodse volk laten zien dat we naast hen staan, juist in moeilijke tijden. Doet u mee? Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bij uw aanmelding kunt u kiezen voor het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering via Reli Reizen. Mocht u al een doorlopende reisverzekering hebben, check dan even bij uw verzekeraar wat er wel en niet gedekt is. Schade door oorlogsgeweld valt vaak buiten de reguliere reisverzekering. In dat geval voorziet de Israëlische overheid vaak. Het is echter ook mogelijk een kortlopende verzekering af te sluiten via O.O.M. Verzekeringsmaatschappij, die ook de gevolgen van terreur en oorlogsgeweld verzekert.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met ELAL
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Nederlandssprekende gids
 • Busvervoer

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur) en bijdrage SGR (€ 5 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotel (€ 45)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 495

Reisprogramma

De eerste dag van onze reis. We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv en overnachten in hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Na het ontbijt rijden we naar het zuiden van het land om vrijwilligerswerk in moshavim of kibboetsim in de omgeving van de getroffen landbouwgebieden te doen. Tegen de avond reizen we terug naar Jeruzalem. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center.

's Morgens gaan we opnieuw aan de slag om de helpende hand te bieden.  Bij het begin van de Sjabbat zijn we bij de Kotel (Klaagmuur), waarna we in het hotel eten. We overnachten in Jeruzalem.

Het is Sjabbat. 's Morgens maken we een dienst mee in een messiaanse gemeente. De rest van de dag is vrij. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Na het ontbijt gaan wij via Beer Sheva naar ADI Negev, een zorginstelling voor gehandicapte kinderen, dat tegenwoordig ook een revalidatiecentrum heeft voor patiënten uit het zuiden van Israël. Een aantal slachtoffers van 7 oktober werd hier opgenomen voor revalidatie. Hierna rijden we naar een kibboets in het zuiden voor een ontmoeting met medewerkers van het project 'First Home in the Homeland'. Zij vertellen uit eerste hand iets over hun ervaringen op 7 oktober. Door de westelijke Negev en langs de grote militaire bases komen we aan bij de plaats waar op 7 oktober meer dan 370 jonge mensen vermoord zijn tijdens het grote muziekfestival. We eindigen de dag in Sderot, dat op 7 oktober ook zwaar getroffen werd. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Deze dag staat in het teken van handen-uit-de-mouwen. We gaan aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Ook deze dag staat in het teken vrijwilligerswerk. We gaan opnieuw aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Onderweg naar het vliegveld brengen we een uitgebreid bezoek aan  het 'Plein van de Gijzelaars' in Tel Aviv, waar dagelijks familieleden van de gijzelaars te vinden zijn om aandacht te vragen voor de vrijlating van hun familieleden die nog altijd in Gaza gevangengehouden worden. De laatste stop is vliegveld Ben Gurion, waar we inchecken voor onze terugvlucht naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda