Sluiten

Zoeken.

Beleef Israël in het najaar [VOL]

Israël

16 - 23 oktober

israel timna

Het najaar is een prachtige periode om Israël te bezoeken, mede door de aangename temperaturen. Een reis naar Israël is altijd een indrukwekkende belevenis. Niet alleen komen de verhalen uit de Bijbel tot leven, je maakt ook kennis met de recente geschiedenis van Israël en leert meer over de uitdagingen waar Israël ook anno 2023 nog mee te maken heeft. Daarnaast zijn er bijzondere ontmoetingen met inwoners van Israël.

Tijdens de reis verblijf je uiteraard een paar dagen in Israëls hoofdstad Jeruzalem, waar je o.a. op de Olijfberg staat, de ‘Stad van David’ bezoekt en Yad Vashem, het herinneringscentrum dat je weer stilzet bij de verschrikkingen van de Holocaust. Ook maak je bij Hineni een sabbatsmaaltijd mee. In Galilea zie je niet alleen een aantal Bijbelse plaatsen, maar ga je ook de Golan op. Uiteraard ontbreekt ook de woestijn niet in het programma. In Israël reis je elke dag met een geopende Bijbel en dát geeft deze reis ook zo’n mooie meerwaarde.

Kinderen t/m 11 jaar korting van € 225,-.

Inbegrepen

  • Rechtstreekse vluchten met ELAL
  • Alle overnachtingen op basis van halfpension
  • Nederlandssprekende gids
  • Alle entreegelden zoals vermeld in programma
  • Busvervoer

Niet inbegrepen

  • Lunches
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur) en bijdrage SGR (€ 5 p.p.)
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Fooien voor gids, chauffeur en hotels (€ 9 p.p.p.d.)
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 665

Reisprogramma

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van Tel Aviv rijden we langs de kust naar Herzliya voor onze overnachting in hotel Daniel.

We beginnen deze dag met een bezoek aan Caesarea. Verder noordwaarts horen en zien we de geschiedenis van Atlit, het voormalige detentiekamp aan de kust. In Nazareth Village gaan we terug naar het leven in de tijd van de Bijbel. In Nazareth hebben we ook een korte ontmoeting met ds. Saleem Shalash, een Arabische predikant met liefde voor Israël. We overnachten in hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea.

Een heerlijke boottocht op het Meer van Galilea, beter kun je de dag niet beginnen. Vervolgens bezoeken we een paar Bijbelse plaatsen rondom het meer, zoals Kapernaüm, Migdal en de Berg van de Zaligsprekingen. Vervolgens rijden we naar Mount Bental op de Golan, een berg op de grens met Syrië met bunkers die iets vertellen over de strijd die hier tijdens de Zesdaagse Oorlog (1967) heeft plaatsgevonden. We overnachten in hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea.

We rijden via het Bijbelse hartland naar Jeruzalem. Onderweg bezoeken we de bergen Elon More (waar Abraham een altaar bouwde en God hem het land beloofde) en Gerezim (de Berg van de Zegeningen), met uitzicht op het vroegere Sichem. We bezoeken ook Silo, de plaats waar de tabernakel bijna vierhonderd jaar gestaan heeft. We overnachten in hotel Caesar in Jeruzalem.

We bezoeken Mount Herzl, een plek waar vele Joodse leiders begraven liggen, en Yad Vashem, het indrukwekkende gedenkteken en museum ter herinnering aan de Holocaust. Op de Machane Yehuda markt zien we hoe de inkopen voor de sabbat gedaan worden. Aan het eind van de middag gaan we naar de Klaagmuur om de sabbat te begroeten. Daarna vieren we de sabbatsmaaltijd bij Hineni (een organisatie die o.a. de armen van Jeruzalem met maaltijden ondersteunt) onder leiding van Benjamin Philip. We overnachten in hotel Caesar in Jeruzalem.

Een dag die in het teken staat van de woestijn. We dalen af naar het veel lager gelegen Dode Zeegebied. We maken een wandeling in het prachtige natuurgebied Ein Gedi (waar David zich voor Saul verborg) en bezoeken Massada, het indrukwekkende rotsmassief met de bijzondere geschiedenis uit het jaar 70. Voor de liefhebbers bestaat uiteraard de mogelijkheid om in de Dode Zee te drijven. Hierna keren we terug naar Jeruzalem voor het diner, de dagsluiting en de overnachting in hotel Caesar in Jeruzalem.

Een rust(ige)dag. De reisleider houdt ’s morgens een dienst in het hotel. ’s Middags gaan we met wie dat wil naar de Olijfberg, die we vanuit de Bijbel kennen én die een prachtig uitzicht biedt over Jeruzalem. Vanaf het hoogste punt lopen we naar Gethsemane aan de voet van Olijfberg, steken het Kidrondal over en lopen we een gedeelte van de Via Dolorosa. Vervolgens gaan we lopend terug naar hotel Caesar, waar we overnachten.

’s Morgens brengen we een bezoek aan de City of David, vlak bij de Westelijke Muur en gaan we terug in de tijd. Daarna brengt de bus ons naar Ben Gurion Airport voor de terugreis naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda