Zomerkampen Oekraïne - Christenen voor Israël

Sluiten

Zoeken.

De kinderen van Israël

Terug naar overzicht

Zomerkampen Oekraïne

Of je nu thuisblijft of op reis gaat met het gezin of vrienden, het is altijd feest als de zomervakantie aanbreekt. Helaas vaak niet voor een heel aantal Joodse kinderen en hun ouders in Oekraïne. Door armoede en problemen is de vakantie voor veel kinderen juist een lange periode van verveling en eenzaamheid. Maar daar is een oplossing voor!

Wat houdt het project in?

Enkele duizenden Joodse kinderen in Oekraïne komen uit probleemgezinnen of leven in een weeshuis. De situaties waar ze vandaan komen zijn vaak schrijnend. Armoede, verslavingsproblemen of het verlies van één van de ouders hebben een enorme impact op kinderen. Op de Joodse scholen in Oekraïne worden juist voor deze kinderen zomerkampen georganiseerd, waarbij ze weer écht even kind mogen zijn. Het zijn feestelijke kampen, waar ze kunnen ontspannen en plezier kunnen maken.

Christenen voor Israël helpt!

Elk jaar geven we steun aan de Joodse weeskinderen en kinderen uit moeilijke sociale achtergronden, die verblijven in de weeshuizen in Zhitomir en Odessa. We ondersteunen hen met maaltijden tijdens zomerkampen. Daarbij werken we nauw samen met de Joodse hulporganisatie Chesed. Zij hebben ons gevraagd of we willen meehelpen om voor Joodse kinderen een vakantie te sponseren aan de Azov-zee, tussen Zuidoost-Oekraïne en de Krim.

Waarom wilt u dit project steunen?

We vinden het belangrijk dat Oekraïense (wees)kinderen de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. Zodat ze een poosje kunnen ontspannen en plezier kunnen maken met anderen. Ook maken de oudere kinderen kennis met Israël. Dit doen we in samenwerking met het Joods Agentschap. Voor de tieners zijn er tal van mogelijkheden om met een terugkeer- of studieprogramma gratis een schoolopleiding in Israël te volgen. Op die manier wordt deze vakantie misschien wel een springplank naar Israël!

Voor slechts 110 euro geeft u één Joods (wees)kind twee weken vakantie met alles inbegrepen. Uiteraard is elk bedrag is welkom. Bedankt voor uw steun!