Sluiten

Zoeken.

Voedselhulp

Terug naar overzicht

Voedselpakketten voor Joodse ouderen in Oekraine

Foto: Jaco Klamer

Toen we Tanja voor het eerst bezochten met een voedselpakket, had ze al vier dagen niet gegeten. Ze lag in bed, met alleen maar een glas water naast haar. Ze vroeg: "zijn jullie engelen die mijn ziel komen halen?" Maar we waren engelen die haar te eten gaven, zo zei ze. Onze voedselpakketten en onze liefdevolle zorg waren haar redding.

Veel Joodse ouderen in Oekraïne zoals Tanja leven in diepe armoede. Met een pensioentje van 50 tot 70 euro per maand hebben ze nauwelijks genoeg geld om van rond te komen. Vaak moeten ze kiezen: betaal ik voor verwarming, of koop ik medicijnen? Besteed ik geld aan huur, of koop ik wat te eten? Dankzij de voedselpakketten van Christenen voor Israël is het leven voor hen draaglijker.

Helpt u mee?

We willen samen met de luisteraars van Groot Nieuws Radio 1.200 voedselpakketten bij elkaar sparen. Daarmee voorzien we honderd Joodse ouderen in Oekraïne een jaar lang van een maandelijks voedselpakket. Eén voedselpakket van 10 euro weegt ongeveer 10 kilo, en bestaat uit; pasta, rijst, grutten, olie, ananas, kip, erwten, bloem, suiker, havervlokken, chocola, koffie en thee. De producten worden tegen gunstige tarieven ingekocht bij lokale groothandels. Daardoor krijg je voor relatief weinig geld een groot aantal voedingsproducten.

Eén voedselpakket voor een Joodse oudere in Oekraïne kost 10 euro

Doneer een voedselpakket

Met uw steun willen we 1.200 voedselpakketten uitdelen in verschillende delen van Oekraïne. Helpt u mee? Eén voedselpakket kost 10 euro. Alvast bedankt voor uw steun!

Veel Joodse ouderen in Oekraïne hebben door de Holocaust nauwelijks meer familie die voor ze kan zorgen. Tel daar nog eens bij op: de voortdurende dreiging vanuit Rusland, de stijgende voedselprijzen en de barre en lange winters. De nood is hoog. Daarom is uw steun juist nu hard nodig.

Help nu mee, en maak zo een verschil in het leven van de Joodse ouderen in Oekraïne!
Doneren
Abonneren
Agenda