Sluiten

Zoeken.

Noodhulp in Israël

AP21131284544209-e1620724578222

De afgelopen dagen is het geweld in Israël geëscaleerd. Wat begon met rellen op de Tempelberg, is in enkele dagen tijd ontaard in een gewelddadig conflict, met meer dan duizend raketten die vanuit Gaza werden afgeschoten op burgerdoelen in Israël. Israël probeert de rust weer terug te brengen in het land. Maar de situatie is ernstig. Daarom roepen we u op tot gebed en om in actie te komen.

Via onze bestaande projecten in Israël willen we noodhulp bieden. Helpt u mee?

Hiervoor vragen onze vrienden in Israël specifiek hulp:

  • De organisatie Hineni in Jeruzalem deelt 1000 noodpakketten t.w.v. 100 euro per stuk uit aan arme mensen in Zuid-Israël. Door de coronacrisis waren zij al zwaar getroffen en ze hebben geen middelen om voedsel aan te kunnen schaffen voor langere tijd in de schuilkelders. Hineni wil deze voedselpakketten uitdelen in gebieden als Ashkelon, Sederot, Ashdod: plaatsen die het zwaarste getroffen zijn. De hulp blijft ook nodig als het huidige conflict voorbij is.
  • De organisatie Colel Chabad verspreidt 2000 pakketten (t.w.v. 50 euro per stuk) onder arme gezinnen in Ashkelon, Ashdod, Ramle en Sderot.
  • Het Jaffa Instituut vangt in Beth Shemesh 200 gezinnen uit Zuid-Israël op die wegens het spervuur aan raketten niet thuis kunnen blijven. De kosten hiervoor bedragen 250 euro per gezin.
  • Onze vrienden van First Home in the Homeland heeft een noodfonds opgericht voor families die pas net in Israël wonen in kibboetsim rond de Gazastrook. Dit kost 250 per gezin en het gaat om zo'n 200 gezinnen.
  • De Israëlische organisatie Keren Hayesod biedt noodhulp aan de families die direct getroffen zijn door de raketaanslagen. Sommige huizen zijn verwoest en mensen zijn getraumatiseerd door de aanhoudende raketten. Keren Hayesod biedt de eerste noodhulp, zoals verblijf in hotels (voor families wiens huizen verwoest zijn), kleding, speelgoed voor de kinderen, en mentale steun en traumabegeleiding. Ook worden extra schuilkelders gebouwd, en worden defibrillators aangeschaft voor de eerste medische hulp.
Laat u zo aan Israël zien dat zij niet alleen staan? Alvast hartelijk dank!
Doneren
Abonneren
Agenda