Sluiten

Zoeken.

Noodactie Israël: steun de inwoners van Zuid-Israël

SyC5Y2lY42_0_32_1522_857_0_x-large

Het is op dit moment heel onrustig in Israël. Vanuit Gaza werden de afgelopen dagen honderden raketten afgeschoten op burgerdoelen in Israël. Samen met u willen we op de bres staan voor de inwoners van Zuid-Israël. Doet u mee?

Wat houdt de noodactie in?

Christenen voor Israël komt in actie voor de getroffen inwoners van Zuid-Israël. Dat doen we in samenwerking met verschillende organisaties waarmee we al jarenlang samenwerken. Uw gift wordt daar besteed waar de nood het hoogst is.

Noodhulp

Het Joods Agentschap helpt inwoners van Israël van wie de huizen en eigendommen zijn verwoest, en mensen die gewond zijn geraakt door de raketaanvallen vanuit Gaza. Op dit moment geven ze noodhulp aan de slachtoffers van de aanvallen van afgelopen dagen.

  • Op dit moment bezoeken medewerkers ziekenhuizen en traumacentra in Israël om te zien wie er emotioneel en fysiek getroffen is door de terreur.
  • Er is contact met vijf gewonden in die in het ziekenhuis liggen.
  • Ze helpen de bewoners van inmiddels vier woningen die een voltreffer hebben gehad.
Hulp op korte en langere termijn

Telkens wanneer families in Israël getroffen worden door terreur, staat het Joods Agentschap klaar om mensen die gewond zijn te helpen. Ze geven ondersteuning aan familieleden en dierbaren van dodelijke slachtoffers. Daarnaast biedt het Joods Agentschap hulp op de lange termijn zoals langdurige psychologische hulp bij traumaverwerking. Er worden zomerkampen georganiseerd voor honderden getraumatiseerde kinderen uit de getroffen regio. Daarbij werken ze nauw samen met de overheid, ziekenhuizen en andere betrokken partijen.

Zelf overmaken

Wilt u zelf een bedrag overmaken voor deze actie? Dat kan op rekeningnummer:

NL38 ABNA 0529 310 252
t.n.v. Christenen voor Israël, Nijkerk
o.v.v. Noodactie Zuid-Israël

Doneren
Abonneren
Agenda