Sluiten

Zoeken.

De kinderen van Israël

Terug naar overzicht

Actie: beademingsapparatuur voor de kinderen van Adi

Actie beademingsapparatuur voor Adi-2

Udai heeft geen vader en moeder meer. Hij is zeven jaar oud en woont al ruim zes jaar bij Adi, een organisatie in Jeruzalem die liefdevolle zorg geeft aan kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Sinds enkele maanden kan Udai niet meer zelfstandig ademen. Daarom moet hij kunstmatig beademd worden in een regulier ziekenhuis. Daar ligt hij nu al een paar maanden, helemaal alleen, te vechten om te kunnen ademen. Hij ligt op een afdeling met oudere patiënten, omdat er geen andere plek is voor hem. Af en toe komen vrijwilligers van Adi bij hem op bezoek, maar dat is een druppel op de gloeiende plaat…

Wat de organisatie Adi (voorheen Aleh)  zo uniek maakt, is dat het echt een thuis is voor deze kwetsbare kinderen. Ze geven er niet alleen medische hulp, maar ze doen allerlei activiteiten zodat deze kinderen een blij leven kunnen hebben. Met honderden vrijwilligers en professionele medewerkers geven ze deze kinderen alles wat ze nodig hebben.

Bij Adi kijken de medewerkers naar wat kinderen wél kunnen en dagen ze steeds weer uit. Dat is voorbij zodra deze kinderen noodgedwongen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Daarom wil Adi graag een afdeling starten met twaalf beademingsapparaten, zodat kinderen zoals Udai niet meer alleen in het ziekenhuis hoeven te zijn, maar gewoon bij Adi, hun thuis. Op dit moment zijn er acht kinderen die hierop moeten wachten.

> De tekst gaat verder onder de foto's

Deze kinderen Leah, Sadin, Channa en Udai, liggen aan de beademing in het ziekenhuis. Zij wachten om terug te kunnen keren naar Adi. Lees hier hun verhaal:

Foto: Channa was altijd een vrolijk kind, ze houdt van muziek en gezelschap. Zelfstandig ademen kan ze niet meer. In het ziekenhuis waar ze nu verblijft, zijn geen activiteiten, en dus ligt ze alleen maar in bed.

De Palestijnse Sadin en haar tweelingzus Luzin wonen al zeven jaar bij Adi. Vorig jaar kregen ze allebei corona. Sadin ging enorm achteruit, waardoor ze aan de beademing moest. Luzin woont nog steeds bij Adi: de tweeling leeft dus nu noodgedwongen apart, terwijl ze daarvoor altijd samen waren.

Leah heeft een ernstige en chronische genetische aandoening. Ze woont al acht jaar bij Adi. Omdat haar gezondheid achteruitging, moest ze voor beademing naar het ziekenhuis. De familie van Leah mist de gezelligheid en de liefde die ze bij Adi kregen.

Udai is geboren met een zware vergiftiging in zijn lichaam. Hij was een vrolijk en communicatief mannetje, maar heeft al zijn hele leven last van longproblemen. De laatste maanden werden zijn ademhalingsproblemen heviger, en daarom moest Udai opgenomen worden in een regulier ziekenhuis.

Eén beademingsapparaat kost 8.000 euro. De totale kosten van de apparatuur (12 stuks) bedragen dus 96.000 euro. Het medische personeel van Adi ontvangt al scholing zodat zij de apparatuur kunnen bedienen. We willen als Christenen voor Israël deze apparaten cadeau geven aan de prachtige organisatie Adi.

Helpt u mee, zodat we samen kunnen zorgen dat deze kinderen weer thuis kunnen komen bij Adi?
Doneren
Abonneren
Agenda