Tentoonstelling: Redders in Nood - Christenen voor Israël

Sluiten

Zoeken.

Tentoonstelling

Terug naar overzicht

Tentoonstelling: Redders in Nood

Israëlcentrum Nijkerk

01 

juni

09:30 - 12:53

Gratis

In het Israëlcentrum in Nijkerk is de tentoonstelling Redders in Nood te bezoeken tot 5 december. De tentoonstelling gaat over de rechtvaardigen onder de volken, mensen die met gevaar voor eigen leven Joden hielpen. 75 jaar geleden werd Europa bevrijd uit de greep van de Nazi’s. Zes miljoen Joden werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord. De meeste mensen lieten het gewoon gebeuren. Wat bewoog die ‘Redders in nood’ om hun levens in de waagschaal te stellen?

Redders in Nood, deze mensen hielpen, wat zou jij doen?

In deze bijzondere tentoonstelling voor het hele gezin ontdek je aan de hand van opdrachten meer over het werk van de redders. Hoe zou je zelf reageren onder zulke omstandigheden? Het verhaal van de redders wordt verteld aan de hand van unieke voorwerpen, foto's, tekst, films en opdrachten. Je leert zo meer over de tijd van de oorlog. Daarnaast zet ‘Redders in nood’ aan het denken over wat er allemaal gebeurde. In een interactieve speurtocht ga je op ontdekking door de tentoonstelling.

Vooraf reserveren is verplicht

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Door de coronamaatregelen kunnen we maar een klein aantal mensen iedere twintig minuten toelaten. Groepen tot maximaal 6 mensen tegelijkertijd. Vooraf reserveren voorkomt wachtrijen en is gratis. Reserveren kan eenvoudig via: zomertentoonstelling.nl/reserveren of 033-245 8824. De tentoonstelling is gratis maar een gift voor de onkosten mag natuurlijk altijd.

Adres en openingstijden

Het adres van het Israëlcentrum is Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De toegang en een consumptie zijn gratis. Meer informatie kunt u vinden op cvi.nl/redders

De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag 09.30 – 16.30 uur. Zaterdag 10.30 – 15.30 uur. Op zon- en feestdagen gesloten. Wijzigingen onder voorbehoud. Raadpleeg voor eventuele wijzigingen een dag voor uw bezoek onze website.

Coronaprotocol

De gezondheid van u en onze medewerkers en vrijwilligers staat voorop. Daarom hebben wij een aantal maatregelen genomen.

  • Bij binnenkomst en op diverse andere plekken dient u uw handen te desinfecteren
  • De tentoonstelling is ruim opgezet, waardoor u 1,5 meter afstand kunt houden van andere bezoekers
  • Regelmatig worden bezoekers door middel van vloerstickers aan deze 1,5 meter-regel herinnerd
  • In de Israëlwinkel zijn mondkapjes te koop
  • In- en uitgaande bezoekers worden van elkaar gescheiden
  • Tijdens openingsuren is het ventilatiesysteem in het Israëlcentrum extra actief

Locatie

Israëlcentrum, Nijkerk

Henri Nouwenstraat 34

3863 HV, Nijkerk

Routebeschrijving