Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Symposium over het Israeldebat in Nijkerk

Israëlcentrum Nijkerk

29 

november

20:00

Gratis

De opstanding van Israel

Op woensdagavond 29 november organiseren we in het Israëlcentrum in Nijkerk een symposium over het Israëldebat. Tijdens dit symposium gaan we in op deze en andere vragen rondom het Israëldebat. Hoe herkennen we frames die Israël negatief neerzetten en hoe draaien we dit dan positief om?

Je kent het wel. Je zit op een verjaardag en per ongeluk vertel je iets positiefs over Israël, gewoon omdat je er vol van bent. Voor je het weet beland je in een verhitte discussie, want het familielid tegenover je vindt het toch echt onbestaanbaar dat Israël de Palestijnen zo onderdrukt. Wat zeg je dan? Hoe kom je dan nog op een positieve toon rondom Israël?

Op woensdagavond 29 november organiseren we in het Israëlcentrum in Nijkerk een symposium over het Israëldebat. Tijdens dit symposium gaan we in op deze en andere vragen rondom het Israëldebat. Hoe herkennen we frames die Israël negatief neerzetten en hoe draaien we dit dan positief om?

Politieke gasten
Gert jan segers

Gert-Jan Segers, oud-leider van de ChristenUnie.

Bert jan ruissen

Bert-Jan Ruissen, SGP-Europarlementariër

Tijdens deze avond zijn diverse sprekers aan het woord, zoals oud-ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, hoe heeft hij het Israëldebat ervaren tijdens zijn Tweede-kamer periode? Bert-Jan Ruissen van de SGP zal vanuit het Europarlement in Brussel naar ons toe komen om zijn ervaringen te delen rondom de Israëldiscussie in de Europese Unie. We eindigen de avond met een vragenronde, waarin alle sprekers kunnen worden bevraagd op de inhoud van de avond.

Collecte

Andrew Tucker en Leo van Doesburg zullen delen over een speciaal project waar Christenen voor Israël, thinc., en Israel Allies Foundation (Europe) aan samen werken. Hiervoor zullen we ook collecteren.

Samen werken we aan een reeks briefings over de belangrijkste onderwerpen die in de debatten naar voren komen. Deze briefings zullen bestaan uit- policy standpunten- juridische briefings- korte video’s

Praktische informatie
 • datum en tijd: woensdag 29 november vanaf 20.00 uur
 • locatie: Israëlcentrum in Nijkerk
 • toegang: gratis, aanmelden is wel verplicht
Aanmelden

Het belooft een hele interessante en leerzame avond te worden. Komt u ook? Meld u dan (gratis) aan via het formulier hieronder!

Locatie

Israëlcentrum, Nijkerk

Henri Nouwenstraat 34

3863 HV, Nijkerk

Routebeschrijving

Let op! Nog 25 plekken beschikbaar

Meld u aan voor deze activiteit

Ik meld mij aan voor

Persoonsgegevens

Uw adres

Voeg gast(en) toe (max 9)

  Christenen voor Israël gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wilt u meer weten hoe deze worden verwerkt en beschermd? Kijk dan op www.christenenvoorisrael.nl/privacy

  Organisator

  Christenen voor Israël

  033 245 8824 Bekijk website
  Doneren
  Abonneren
  Agenda