Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Studiebijeenkomst met Peter Pellemans in Someren over ‘De Bijbelse identiteit van Jezus’

Gemeentecentrum PG Someren Asten Someren

05 

oktober

20:00

Gratis

Peter Pellemans

Peter Pellemans

Op donderdag 5 oktober 2023 is er in Someren een studiebijeenkomst met spreker Peter Pellemans namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: De Bijbelse identiteit van Jezus. De bijeenkomst vindt plaats in Gemeentecentrum PG Someren Asten, Speelheuvelplein 6A, 5711 AR Someren. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

In de huidige tijd is er onder christelijke gelovigen steeds meer belangstelling voor de Joodse wortels van het christelijke geloof. En dus ook voor Gods verbondsvolk Israël.  Wie is “onze” Jezus eigenlijk?  Wat zegt Gods Woord over Hemzelf. Laatst kreeg ik na een lezing deze oprechte vraag. “Peter, is Yeshua dezelfde als Jezus”? Dat vond ik een heel interessante vraag. En ogenschijnlijk is het antwoord, ja.  Maar zijn we dan klaar?  Ik denk van niet. Recht doen aan deze vraag, vergt een uitgebreider antwoord. Hij is De Zoon van God, volledig Joods en de Messias van de Joden en Verlosser van ons allen. In deze lezing behandel ik een rood lint van feiten over Jezus door de Bijbel heen. Zeer de moeite waard om naar het antwoord op de gestelde vraag te komen luisteren.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie

Gemeentecentrum PG Someren Asten, Someren

Speelheuvelplein 6A

5711 AR, Someren

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda