Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met Peter Pellemans in Genk over ‘Onze enting op de edele olijf’

Evangelische Gemeente Genk Genk

25 

oktober

20:00

Gratis

Peter Pellemans spreker

Peter Pellemans

Op woensdag 25 oktober 2023 is er in Genk een studiebijeenkomst met spreker Peter Pellemans namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Onze enting op de edele olijf. De bijeenkomst vindt plaats in Vrije Evangelische Gemeente Genk , Evence Coppeelaan 31, 3600 Genk. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Onbekend maakt onbemind!

In Nederland hebben wij tv programma’s zoals DNA onbekend en spoorloos. Die programma’s gaan over mensen die vanuit een ander land en een andere cultuur op jonge leeftijd geadopteerd zijn en nu al langer in Nederland wonen. Zij gaan dan op zoek naar hun familieleden in het buitenland.  Wat al die geadopteerde mensen gemeen hebben, is dat zij vanuit een diep verlangen naar verbondenheid op zoek gaan naar hun familieleden. Bij velen komt er een moment dat zij willen weten wat hun afkomst is, wat hun wortels zijn. Zo zijn er, denk ik, in dit beeld grote overeenkomsten met vele westerse gelovigen, die in Jezus geloven, en met het Bijbelse volk Israël. Ook vele christenen zijn op zoek naar hun Bijbelse wortels. In zekere zin is het Israël van de Bijbel voor velen nog steeds een grote onbekende. En onbekend betekent vaak onbemind. Laten we samen op zoek gaan naar onze gedeelde wortels. We zullen dan zien hoe nauw wij verbonden zijn met het Bijbelse Israël. Dan is onbekend niet langer onbemind.

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

Locatie

Evangelische Gemeente Genk, Genk

Evence Coppeelaan 31

3600, Genk

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda