Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Studiebijeenkomst met ds. Willem J.J. Glashouwer in Lelystad over ‘Oorlog in Israël als teken van de eindtijd’ (2/2)

De Pijler Lelystad

18 

december

20:00

Gratis

ds. Willem J.J. Glashouwer

Willem Glashouwer

Op maandag 18 december 2023 is er in Lelystad een studiebijeenkomst met spreker ds. Willem J.J. Glashouwer namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Oorlog in Israël als teken van de eindtijd. De bijeenkomst vindt plaats in Evangelische kerk De Pijler, Ketelmeerstraat 90, 8226 JX Lelystad. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. Op 20 november is/was er nog een andere studieavond in de Pijler met ds. Oscar Lohuis.

Thema

Onder zware druk van het buitenland, trok Israël zich in 2006 terug uit de Gazastrook. De huizen van Joodse pioniers werden opgeblazen en hun synagogen vernietigd. Nu is er opnieuw oorlog in en om Gaza. Wat zeggen in dit kader de profetieën uit Zefanja 2? Zal het uiteindelijke resultaat van de oorlog zijn dat Israëli’s terugkeren naar Gaza? Of moet je al de oorlogen in een wijder perspectief zien? Zijn het 'tekenen der tijden' die wijzen op de naderende komst van Jezus en van Zijn koninkrijk, vanuit Jeruzalem wereldwijd? Gaat het tenslotte dus eigenlijk om Jeruzalem en om heel Israël? En om Gods beloften aan hen gedaan en proberen de machten der duisternis alles op alles te zetten om die beloften niet in vervulling te doen gaan? Daarover hoopt ds. Willem J J Glashouwer aan de hand van de Bijbel na te denken.

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Locatie

De Pijler, Lelystad

Ketelmeerstraat 90

8226JX, Lelystad

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda