Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met ds. Oscar Lohuis in Ermelo over ‘Komt Israël ooit tot zijn rust? ’

Westerkerk Ermelo

13 

februari

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis

Ds. Oscar Lohuis

Op dinsdag 13 februari 2024 is er in Ermelo een studiebijeenkomst met spreker ds. Oscar Lohuis namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Komt Israël ooit tot zijn rust? De bijeenkomst vindt plaats in de Westerkerk, Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Wanneer komt Israël tot zijn rust? Vorig jaar vierden we het 75-jarig bestaan van de staat Israël. Het bestaan van Israël kenmerkt zich door pogroms, vervolgingen door alle eeuwen heen. Het is het meest gehate volk van alle tijden. Het is een wonder dat dit volk er nog is. De vraag is: zal het ooit vrede worden rond Israël of zal de haat tegen Israël toenemen en uitlopen op een wereldwijd conflict? In de Bijbel lezen we over volken uit het Noorden die Israël zullen binnenvallen; (Ez. 38, 39; Op. 20); over Jeruzalem , de stad waaraan de wereld zich zal vertillen (Zach. 12). Anderzijds zijn er profetieën die getuigen van Gods blijvende trouw voor Zijn volk, dat Hij uiteindelijk zijn beloften aan Israël zal vervullen. De vraag is: wat mogen we op basis van Bijbelse profetieën verwachten van de vrede voor Israël en Jeruzalem? Gaat Israël eerst nog door een diep dal heen, voordat Israël tot zijn rust komt? Wat betekenen deze profetieën voor onze gebeden en kijk op het wereldgebeuren. Wanneer zal Israël tot zijn rust komen en wat zal dit betekenen voor de rest van de wereld?

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Locatie

Westerkerk, Ermelo

Nijkerkerweg 4

3853 JS , Ermelo

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda