Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met ds. Oscar Lohuis in Bussum over "Geen evangelie zonder Israël"

Vrije Evangelische Gemeente Bussum Bussum

18 

april

20:00

Gratis

ds. Oscar Lohuis

Ds. Oscar Lohuis

Op donderdag 18 april 2024 is er in Bussum een studiebijeenkomst met spreker ds. Oscar Lohuis namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Geen evangelie zonder Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Vrije Evangelische Gemeente Bussum, Dr. Frederik van Eedenweg 43, 1401 GC Bussum. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis.

Thema

Sommige mensen denken dat je van het evangelie afdwaalt als je zegt dat Israël nog steeds Gods volk is. Het hebben van een zogenaamde Israel-visie wordt dan als verdacht en onbijbels gezien. ‘Wij blijven liever bij het evangelie van Jezus Christus’, wordt er dan gezegd. Als we de Bijbel goed lezen dan zien we echter dat Gods toekomst voor Israël juist alles met het evangelie te maken heeft. In deze lezing hoopt ds. Oscar Lohuis duidelijk te maken waarom en hoe je het evangelie juist beter gaat begrijpen wanneer je zicht krijgt op Gods bijzondere plan met Israël.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de  baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Praktische informatie

  • datum: donderdag 18 april 2024
  • tijd: 20:00 uur
  • locatie: Vrije Evangelische Gemeente Bussum, Dr. Frederik van Eedenweg 43, 1401 GC Bussum

Om bij de zaalruimte te komen, moet u gebruik maken van het ‘achterpad’. Dit ‘achterpad’ ligt aan de Oud Bussummerweg. De hoofdingang van onze kerk is aan de dr. Fred. van Eedenweg. Op het achterpad mag tijdens bijeenkomsten, niet worden geparkeerd. Dit om eventuele hulpdiensten vrije doorgang te kunnen geven.

Locatie

Vrije Evangelische Gemeente Bussum, Bussum

Doctor Frederik Van Eedenweg 43

1401 GC, Bussum

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda