Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Studiebijeenkomst met ds. Kees van Velzen in Hillegom over ‘Psalm 126: ‘Die met tranen zaaien zullen met gejuich maaien.’

De Vonk Hillegom

10 

oktober

20:00

Gratis

ds. Kees van Velzen - spreker

Ds. Kees van Velzen

Op dinsdag 10 oktober 2023 is er in Hillegom een studiebijeenkomst met spreker ds. Kees van Velzen namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Psalm 126: ‘Die met tranen zaaien zullen met gejuich maaien.’ De bijeenkomst vindt plaats in De Vonk, Kerkplein 3, 2181 JC Hillegom. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Wie kan zich nog een boer voorstellen die breed zwaaiend over de akker loopt om te zaaien? Bij ons gaat alles grootschalig en machinaal. We zien nauwelijks nog wat voor inspanningen er voor nodig zijn in het zaaien, maaien en malen. Deze tekst is uit psalm 126 en dat is een pelgrimslied. Het is een lied voor mensen die hun veilige woonplaats hebben verlaten, maar in de stad van God nog niet zijn gekomen. Mensen op doortocht, beproefd door de woestijn van het leven in de verstrooiing. Deze tekst is gedicht naar aanleiding van het herstel van Israël uit de ballingschap in Babel. Maar daarmee is Psalm 126 nog niet uitgeput en de terugkeer uit de Babylonische ballingschap betekende niet het definitieve herstel van het volk. Later werden ze weer opnieuw verdreven en nog steeds zijn er Joden die op God hopen en ze zaaien al wenend voort. Er komt echter een tijd van oogsten en dan zal Jeruzalem zich verbazen over de oogst en opspringen van vreugde.

Achtergrond spreker

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

Locatie

De Vonk, Hillegom

Kerkplein 3

2181 JC, Hillegom

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda