Sluiten

Zoeken.

Studiebijeenkomst met ds. Kees Kant in Boornbergum over ‘Waarom is er t.a.v. Israël zoveel verdeeldheid binnen de kerken? ’

VGKN Kerk (in de kerkzaal) Boornbergum

19 

september

20:00

Gratis

ds. Kees Kant

Ds. Kees Kant

Op dinsdag 19 september 2023 is er in Boornbergum een studiebijeenkomst met spreker ds. Kees Kant namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Waarom is er t.a.v. Israël zoveel verdeeldheid binnen de kerken? De bijeenkomst vindt plaats in de VGKN Kerk (in de kerkzaal), Easterbuorren 52, 9212 RA Boornbergum. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

Israël en het Joodse volk spelen een enorm belangrijke rol in het Oude en Nieuwe Testament. En dat is nog steeds zo in Gods reddingsplan voor de wereld. Toch is Israël tegelijk ook een heel gevoelig thema binnen de kerken. Het kan zelfs leiden tot verdeeldheid en discussie. Hoe komt dat? Wat zijn de meningen over en weer en wat zijn hun verhalen? Het conflict in het Midden-Oosten speelt daarin een grote rol. Ds. Kees Kant probeert de verschillende visies toe te lichten en het beeld wat overzichtelijk te maken.

Achtergrond spreker

Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israel International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”

Locatie

VGKN Kerk (in de kerkzaal), Boornbergum

Easterbuorren 52

9212PZ, Boornbergum

Routebeschrijving

Organisator

Christenen voor Israël

033 245 8824 Bekijk website
Doneren
Abonneren
Agenda